La judoca catalana Jana Cid Balcells va conquistar aquest cap de setmana la medalla de bronze a l’European Open de Praga 2024, en la categoria de -48kg. Aquest èxit ressalta el continu ascens de la Jana, que ha demostrat ser una competidora formidable al circuit internacional de judo.

En un torneig que va comptar amb la participació de 338 competidors de 32 països, la Jana es va destacar guanyant distingides judokes com l’alemana Helena Grau o l’hongaresa Rebeka Koszegi, amb qui va perdre la final dels Jocs Europeus Universitaris a Hongria fa tres mesos. Finalment, per aconseguir la medalla, va vèncer a la cap de sèrie, Asia Avanzato.

La seva determinació i tècnica li van permetre pujar al podi, consolidant així la seva reputació com una de les promeses del judo català i espanyol.

Aquest èxit es produeix en un moment clau per a Cid, en un esdeveniment que serveix com a preparació per a competències de més nivell al calendari internacional.