III Seminari FemKendo Barcelona: Lideratge femení en el Kendo

fotografia Pancho de León (@ph_deleon )

 
Els passats 8 i 9 de setembre, Barcelona va ser l’escenari de la tercera edició del seminari FEMKendo, emmarcat dins del programa “Dona i Esport” del Consell Superior d’Esports.

Aquest esdeveniment, dissenyat per a promoure la participació femenina en el kendo, va reunir més de 30 practicants de diferents nivells i procedències, tant d’Espanya com d’Itàlia, amb l’objectiu de fomentar el lideratge de les dones en aquesta disciplina i enriquir la seva comunitat.
El seminari va ser dirigit per Yunsook Dt., mestra d’origen coreà resident a Milà, qui ostenta el 7è donen i una vasta experiència com a entrenadora de l’equip nacional d’Itàlia. El seu lideratge i coneixement profund del kendo van ser fonamentals per a guiar les sessions, brindant tant ensenyaments tècnics com inspiració a tots els participants.
Entre les destacades figures presents en l’esdeveniment també es trobava Serena Riciutti, 6è donen i membre de la selecció italiana de kendo. Amb un impressionant historial d’assoliments internacionals, tant en competicions individuals com per equips, Serena va aportar una visió enriquidora i va contribuir a l’èxit del seminari. Al costat d’ella, Asun González, de Madrid, 7è donen, va oferir la seva experiència i habilitat, sumant valor a l’aprenentatge compartit durant les jornades.
Al llarg del cap de setmana, el programa va combinar exercicis destinats a perfeccionar les tècniques fonamentals del kendo amb l’ensenyament de moviments més avançats. Les sessions van culminar amb pràctiques de combat, permetent als assistents aplicar els coneixements adquirits en un entorn controlat però desafiador.
Aquest esdeveniment compta amb el suport de la Federació Catalana de Judo i Disciplines Associades, la Real Federació Espanyola de Judo i DONA, i el Consell Superior d’Esports. Aquesta col·laboració va ser clau per a crear un entorn propici d’aprenentatge i creixement, que va promoure l’intercanvi d’experiències entre els participants i va enfortir el sentit de comunitat dins del kendo.
Aquest tercer seminari de FEMKendo no sols va destacar el paper essencial de les dones en el kendo, sinó que també va servir com una plataforma per a inspirar a practicants de tots els nivells a involucrar-se en el desenvolupament i expansió de la disciplina. Amb una participació diversa i un ambient de suport mutu, Barcelona es va reafirmar com un espai on el kendo transcendeix fronteres i barreres, consolidant el seu compromís amb la inclusió i el progrés col·lectiu