JJOO París’24 – Ai cau en el combat pel bronze i aconsegueix el diploma olímpic

En un emocionant debut olímpic, Ai Tsunoda, la jove judoka lleidatana de només 22 anys, ha aconseguit el diploma olímpic en la categoria de -70 kg. La seva actuació ha estat un exemple de determinació i talent, que ha captivat els aficionats al judo i a l’esport en general.

Ai ha debutat amb una victòria contundent contra l’eslovena Anka Pogacnik, demostrant la seva habilitat i preparació. No obstant això, en la segona ronda, s´ha enfrontat a la croata Barbara Matic, perdent per Shidos i quedant fora de la lluita per les dues primeres posicions

En la repesca, ha demostrat la seva qualitat en un emocionant combat contra la japonesa Saki Niizoe, a qui ha aconseguit superar. Això li ha permès disputar la medalla pel bronze contra l’austríaca Michaela Polleres, qui havia aconseguit la plata en els JJOO de Tòquio 2020. En un combat intens, Ai ha lluitat amb tot el seu cor, imposant-se en un principi, però finalment ha sigut derrotada per Ippon.

Malgrat no haver aconseguit la medalla, Ai Tsunoda ha deixat una empremta significativa en aquestes Olimpíades, i el seu diploma olímpic és un reconeixement al seu esforç i dedicació. Aquesta jove promesa del judo català i espanyol ha demostrat que té un futur brillant per davant, i els aficionats esperen amb il·lusió les seves pròximes competicions. Moltes felicitats, Ai!