EL C.J. ESCOLÀPIES LLÚRIA, ÚNIC EQUIP CATALÀ FEMENÍ A LA LLIGA NACIONAL DE CLUBS DE JUDO

Aquest diumenge donarà el tret de sortida una nova edició de la Lliga Nacional de Clubs de Judo, que anualment se celebra a la localitat madrilenya de Villaviciosa de Odón i enfronta els millors clubs d’Espanya en la disputa per proclamar-se amb el màxim títol a nivell de club de l’Estat.

Per segon any consecutiu, el Club Judo Escolàpies Llúria participarà a la competició amb un equip en la 2a divisió femenina. Es tracta de l’únic equip català femení que participa a la competició.

La lliga se celebrarà en 3 jornades, que tindran lloc el 21 d’abril, el 26 de maig i la darrera de play off el 23 de juny. En l’anterior edició, el C.J. Escolàpies Llúria va debutar amb una bona actuació, aconseguint culminar la fase de grups en les primeres posicions i classificant-se per al play off. Enguany, l’equip aspira a poder disputar una bona fase de grups i aconseguir el bitllet per poder lluitar per les primeres posicions.

La Lliga Nacional és un projecte que el Club Judo Escolàpies Llúria va iniciar l’any passat per potenciar el judo femení a l’entitat, i completar la col·lecció de medalles individuals que cada any aconsegueixen les judokes amb una competició per equips al màxim nivell. Alhora, és un projecte a llarg termini que el Club confia que pugui tenir continuïtat i que les noies que avui es formen com a judokes a l’entitat en categories de promoció, puguin un dia agafar el testimoni de les seves companyes grans.

En aquesta primera jornada, les convocades del Club són Sara Pérez (-57 kg), Arianna Magrans (-57 kg), Laia Margelí (-63 kg), Laura Puig (-70 kg), i Maria Mas (+70 kg). Completen l’expedició els fitxatges que el Club ha fet per a l’ocasió: Natàlia Penas del C.J. Priorat-Tortosa a -52 kg, i Júlia Queraltó del Judo Danes a -57 kg, d’un equip que tindrà el tècnic Marc Esbrí al capdavant.

L’equip femení s’enfrontarà aquesta 1a jornada als equips madrilenys CDE Okami, Judo Ciempozuelos, Manuel Jiménez, i J.C. Getafe.