Crònica entrenament femení kendo

El 25 de febrer de 2024, a la ciutat de Barcelona, va tenir lloc el primer entrenament femení de kendo de l’any, en el qual es van congregar membres dels clubs Ryo shin Kai, UPC i Renshinkan. Sota la direcció de Laura Palau, 4 dan del club Renshinkan, la sessió es va estructurar en diferents etapes, amb l’objectiu de millorar la tècnica de men i els elements que conformen l’ippon.

En primer lloc, es va dedicar temps al treball de kihon i Oikomi, centrant-se en els fonaments tècnics i el desenvolupament de l’agulitat i la precisió en els atacs. Posteriorment, es va dur a terme una fase de tècnica lliure, on les participants van tenir l’oportunitat d’aplicar els conceptes apresos de manera més fluida. Finalment, la classe va concloure amb sessions de combat, brindant a les practicants l’oportunitat de posar a prova les seves habilitats en un entorn més dinàmic i competitiu. Val destacar que aquest entrenament va servir com un breu resum del seminari dirigit per Santi Peydro (club Yoshinkai, València) a Tortosa el dia anterior, proporcionant una experiència complementària per a les participants.

Aquestes trobades estan planificades per a dur-se a terme trimestralment en diferents punts de Catalunya, amb l’objectiu de fomentar el creixement i la millora contínua en la pràctica del kendo entre les dones.