El 30 de desembre del 2023 va tenir lloc la desena edició del trofeu UPC amb quasi 70 participants nacionals i internacionals. Aquest esdeveniment és organitzat pel Club de Kendo UPC al Poliesportiu de la UPC al Campus Nord de la Diagonal, a Barcelona ciutat. L’esdeveniment es va compondre de dues competicions al matí i un seminari a la tarda després de dinar. Les dues competicions es van dividir en funció del grau: una per a kendokas de grau Kyu fins a 3r Dan i una altra que anava de 4t a 6è Dan, en totes dues sense distinció de gènere.

Primer va tenir lloc la competició de fins a 3er Dan. Els dos kendokas que van arribar a la final van ser Fabricio Salce i David Soussé, tots dos competidors del club Renshinkan, i la victòria va ser per a David Soussé. Els competidors que van quedar en tercera posició van ser Jorge Fernández Cruz, del Club Kendo Sureste, i Jorge Pascual Lansac, del club Kuza.
En acabar la primera competició, va començar la segona, de 4t a 6è Dan. Els finalistes van ser Kenzo Labernia, del club Renshinkan, i Rodrigo Miri, del club Zanshin Madrid; la victòria va ser per a Rodrigo Miri. Els tercers classificats van ser Anton Kolbenev, del club Kenwakai, i Noemí Funakawa, del club Ryoshinkai.

El seminari de la tarda va ser impartit per Álvaro González Zanetich, kendoka de grau 6è Dan i antic membre del Club Kendo UPC, amb la col·laboració dels mestres Manel Alonso, Asun González i Jean-Michel Garin, els 3 amb grau 6è Dan.
La idea principal que Álvaro va voler transmetre al seminari va ser la del ‘Ki Sen Gi Go’ que significa ‘Primer l’esperit, després la tècnica’, és a dir guanyar primer amb el Ki (esperit) per poder aplicar correctament el Gi (la tècnica). Per això es va fer èmfasi en la connexió amb l’oponent, per ser capaç de llegir les seves intencions i poder així guanyar amb l’esperit en el moment adequat.