Dins del programa “Mujer y deporte” del Consejo Superior de Deportes, els dies 16 i 17 de desembre es va dur a terme a Barcelona la segona edició del seminari FEMKendo, una iniciativa orientada a destacar el lideratge de dones en el kendo i a inspirar a practicants de tots els nivells, tant dones com homes, a participar en el desenvolupament continu d´aquesta disciplina.
La presència destacada de Sabina Péré, provinent de Pau (França), va dotar l´esdeveniment d´una dimensió única. Amb el seu destacat 7è dan i una extensa trajectòria que inclou el lideratge com a capitana de la selecció francesa de kendo durant diversos anys consecutius, Sabine es va erigir com a font d´inspiració i coneixement per a tots els participants.
L´esdeveniment va comptar també amb la presència de dues figures prominents del kendo espanyol: Olga Martín, provinent de Bilbao i Asun Gonzalez, desde Madrid, ambdues posseïdores d´un 7è dan i 6è respectivament, van contribuir amb la seva habilitat i compromís a l´enriquiment del seminari.
Tant dissabte al matí com diumenge, el seminari va abordar una secció d´exercicis encarats a perfeccionar la base, acompanyat de tècniques més avançades, junt amb una fase final de combat que va permetre als participants aplicar i consolidar l´après. Dissabte per la tarda es va dur a terme una sessió de kata i una part d´entrenament amb shinai, oferint als participants l´oportunitat d´aprofundir en aspectes tècnics i pràctics de la disciplina.
El suport de la Federació Catalana de judo i Disciplines Associades, la Real Federación Española de Judo y DA i el Consejo Superior de Deportes va proporcionar el marc adient perquè es reunissin més de 30 practicants provinents de diverses regions d´Espanya i França, i la diversitat d´assistents quant a nivells d´habilitat va contribuir a crear un ambient d´aprenentatge enriquidor, on l´interacció entre participants i experts va enfortir el sentit de comunitat del kendo.
En resum, la segona edició del seminari FEMkendo no només va complir, sinò que va superar els seus objectius al ressaltar el paper vital de les dones en el kendo i l´inspirar a practicants de tots els nivells a integrar-se en el desenvolupament continu d´aquesta disciplina. Barcelona es va erigir com a punt de trobada on la destresa i l´habilitat trascendeixen gèneres, consolidant el compromís de la comunitat kendoka amb la diversitat i creixement col·lectiu.