Catalunya al Campionat d´Espanya de Kendo

Els dies 18 i 19 de novembre es va realitzar al CONSEJO SUPERIOR DE DEPORTES de MADRID, el campionat d’Espanya de KENDO 2023. Aquest any, com a novetat a l’expedició catalana, vam poder presentar un competidor júnior i un cadet (Cardedeu i Barcelona), que si bé no van obtenir un resultat desitjat, si que ens servirà per afegir un al·licient més als joves que s’estan apuntant a fer kendo, és important destacar que des de fa poc s’ha incorporat al dojo RENSHINKAN una classe específica per a nens, que complementen els entrenaments que es realitzen també a Cardedeu.

Pel que fa a la competició per equips, l’equip femení compost per quatre integrants va obtenir un merescut tercer lloc ja que, si bé ens sap a poc comparant-ho amb l’any anterior, ens serveix per consolidar l’hegemonia del kendo femení català a nivell nacional. Per la part masculina, que per primera vegada vam poder estar representats per set integrants, vam obtenir el segon lloc per darrere de la potent selecció valenciana, que de moment és la clara dominadora pel que fa al kendo masculí. Si bé el segon lloc no era el desitjat, la veritat és que la victòria a semifinals per la mínima amb la també poderosa selecció madrilenya ens va fer veure en perspectiva que estem pel bon camí.

A l’apartat individual femení, Eli Castañón va obtenir una medalla de bronze i Kenzo Labernia la medalla de plata, amb un apassionant combat amb Javier Zurriaga de la selecció valenciana, que es va decidir en el temps extra (encho).

Com a resum al cap de setmana, només dir que sortim molt reforçats i amb la sensació que la feina feta durant l’any, en forma d’entrenaments per configurar l’equip o dels entrenaments específics de l’equip seleccionat, són el camí que cal seguir per continuar estant entre les seleccions més fortes d’Espanya.