El Club Judo Escolàpies Llúria i el Girona Judo Securitas, únics equips catalans a la Lliga Nacional de Clubs

Tot preparat perquè aquest cap de setmana comenci una nova edició de la Lliga Nacional de Clubs de Judo. Més de 85 equips d’arreu de l’Estat dividits en 3 divisions masculines i 2 de femenines competiran en aquesta competició que es desenvoluparà en 3 jornades d’abril a juny a la localitat madrilenya de Villaviciosa de Odón.

Entre els equips participants d’enguany, dos equips catalans. Es tracta del Club Judo Escolàpies Llúria, que competirà a 2ª divisió femenina; i el Girona Judo Securitas, que ho farà a 1ª divisió masculina.

L’Escolàpies Llúria s’estrena a la competició com a únic equip català en categoria femenina amb l’objectiu d’aspirar a disputar el play-off d’ascens a 1ª divisió. L’equip dirigit pels tècnics Paco Franco i Marc Esbrí compta amb reforços de judokes del Nucli de Tecnificació Barcelona Nord i l’Esport7, i estarà integrat per Aakriti Dasgupta, Lluna Magrans, Noèlia Jardo, Míriam Rosado, Sara Pérez, Laura Badia, Laura Puig, i Maria Mas. Finalment, n’ha quedat fora Arianna Magrans, per culpa d’una lesió de la qual es troba en procés de recuperació.

Per la seva banda, l’equip gironí dirigit per Jose Salas i amb Jaime Salas de delegat, disputarà la 8ª temporada consecutiva a 1ª divisió. Després d’haver resultat subcampions l’any 2021, i acabar en 5è lloc la temporada passada ; el Girona Judo Securitas aspira a poder lluitar pel títol de Campió de Lliga amb un equip conformat per Jose Morales, Javier Cabello, Artur Xargay, Giorgi Akimidze, Eduard Xargay, Kindi Ba, Pol Menchaca, Gocha Gvachliani, Sergi Salas, David Fernandez, i Giorgi Beriashvil.

La Lliga s’allargarà fins al 24 i 25 de juny, quan es disputarà la 3ª jornada i se’n proclamaran els campions i els equips que ascendeixen i descendeixen de divisió.

Fotos:

  1. L’equip del Girona Judo Securitas en l’anterior edició.
  2. Algunes de les judokes que integraran l’equip del Club Judo Escolàpies Llúria, juntament amb el tècnic Marc Esbrí