WU SHU


El Wushu, conegut també com a Wushu modern o Wushu contemporani, és a la vegada, un esport d´exhibició i de contacte, derivat de les arts marcials de la Xina. Es composa de dues disciplines : Taolu (rutines) i Sanda (combat)

Les rutines del Taolu són patrons d´exercicis i maniobres de caràctes gimnàstic, basats en les Arts Marcials de la Xina, segons els quals esjutja als competidors i se´ls hi assigna una puntuació segons unes regles específiques. Les rutines comprenen moviments bàsics (posicions, patades, cops de puny, equilibris, salts i girs) relacionats amb algún estil tradicional d´art marcial xinès i poden ésser modificats per a demostrar una major habilitat de tipus gimnàstic (nandu).

Les rutines abarquen diverses disciplines, ja siguin amb armes com: pal (gunshu), sabre (daoshu), llança (qiangshu), espasa (jianshu), etc. o sense armes o rutines d´exhibició de mà buida, individuals i en grup (chang quan, nan quan, duilan, etc). Les formes de competició poden variar en la seva duració entre 1 minut 20 segons, per als estils "externs" (durs), fins a 5 minuts per als estils "interns" (suaus).

Sanda (literlament "combat lliure") és en principi, la modalitat de combat esportiu del Wushu Xinès. Pero podem considerar-lo a més, pel desenvolupament que ha experimentat desde la seva aparició, com un sistema o estil específic dins del Wushu amb les seves peculiaritats propies. Així que, encara que el Sanda va nèixer com una recopilació de tècniques de molts diversos estils de Wushu, la seva evoluació fa que s´estigui considerant pràcticament com un estil més que englosaría la llarga llista dels ja existents dins del Wushu xinès i no com una simple recopilació de tècniques d´aquests estils ja existent per encabir-les dins d´un reglament esportiu

Com a esport tradicional, el Wushu forma part de l´herència cultural del poble xinès, que l´ha enriquit a través dels segles, amb els seus moviments elegants i efectes saludables.

El seu orígen es remonta a temps prehistòrics, quan els nostres avantpassats utilitzàven encara instruments de pedra i fusta que els hi servíen a la vegada com armes enfront l´atac de les feres o en les guerres tribals. Les experiències adquirides als combats els hi van fer comprendre que per a vèncer a l´enemic no era suficient tenir algunes armes, era necessari millorar les seves habilitats combatives mitjançant un entrenament intensiu en temps de pau.

A la dinastía Jin (265-420) i les del Sud i el Nord (420-589) el Wushu va rebre la influència del Budisme i el Taoísme. Ge Hong (284-364) famós físic i filósof  taoísta, va integrar el Wushu amb el Qigong (exercicis de repiració) important branca de la medicina tradicional Xina. Les seves teoríes sobre l´acció externa i interna del Wushu han estat universalment acceptades fins la data.

 

Campionat de Catalunya de wu shu Infantil

El passat dissabte 27 de maig es va celebrar al Polisportiu de Badia del Vallès el Campionat de Catalunya de wu shu infantil amb una participació de 28 competidors d edats compreses entre els 4 i els 13 anys.

En Quinda (combat) es va dividir en 5 categories i a la modalitat de Formes es van realitzar totes de manera grupal


Fotografies Campionat d´Espanya de Wu shu

Delegació de Catalunya Ourense 2015

Mundo Deportivo - 28.11.14


Catalunya aconsegueix 10 medalles al Campionat Nacional de Wu shu Tradicional 2014

El passat dissabte 15 de novembre es va cel.lebrar al Pavelló de la Ciutat Esportiva de Castelló el VI Campionat d´Espanya de Wu shu tradicional amb una participació de més de 200 esportistes de clubs provinents de nou comunitats autònomes que competien en més de 40 categories diferents en mà buida o amb armes com espases, sabres, ganivets, pal, etc. 

L´equip català, liderat pel mestre Miquel Angel Cantero com delegat i cap d´equip, al que va acompanyar Carlos Moreira com a àrbitre, va ser un dels més nombrosos en aquesta edició...


XIX SALÓ DEL MANGA A BARCELONA

Vídeo del Campionat d´Espanya de Wu shu Modern

Ja està disponible el vídeo del Campionat d´Espanya de Wu shu Modern (Villaviciosa de Odón 16 i 17 de març de 2013)

Nota sobre el Campionat d´Espanya de Wu shu Modern

Els passats dies 16 i 17 de març, es va cel.lebrar a Villaviciosa de Odón (Madrid), el Campionat d´Espanya de Wu shu Modern. 

La Federació Catalana va enviar un equip format per set components que va representar a la nostra autonomía en la categoría de Sanda (Combat)

Campionat d´Espanya de Wu shu modern 2013

Campionat de Catalunya de Wu shu (Santa Susanna 02.03.13)

Cartell del Campionat de Catalunya de Wu shu


Catalunya guanya 3 ors, 5 plates y 5 bronzes al Campionat d' España de Wu-Shu Tradicional

El passat 1 de desembre es va celebrar a Villaviciosa d’Odón (Madrid) el Campionat d’ Espanya de Wu-Shu Tradicional.

I Trobada d´Arts Marcials de la Federació Catalana de Judo

El 29 de setembre d’enguany , tindrà lloc la “ I Trobada de Arts Marcials de la Federació Catalana de Judo i D.A.”, l’objectiu de la mateixa es donar a conèixer totes les nostres disciplines amb una gran exhibició, on tots estem convidats a participar.