La Gala de la Federació reconeix l’esforç i compromís dels esportistes catalans

L’Hotel Rey Don Jaime va acollir el passat dissabte 1 de desembre la V Gala de la Federació Catalana de Judo que per segon any es va celebrar a la localitat de Castelldefels. Es tracta d’un esdeveniment de caràcter bianual que té com a objectiu reconèixer les persones més destacades en els transcurs de les dues anteriors temporades però també retre un homenatge i agraïment a persones que tant han aportat al món del judo català i la resta de disciplines associades a aquesta Federació.

La cerimònia, que va estar excel·lentment conduïda per Manel Cortés i presidida per Fermin Parra, va comptar amb les presencia d’unes 200 persones entre esportistes, familiars, amics, autoritats i institucions. Enguany, es va comptar amb la presència del President de la UFEC, Gerard Esteva, qui va rebre el Cinturó Negre 1r DAN amb caràcter honorífic pel seu compromís amb l’esport català en general i el judo en particular; l’Ajuntament de Badia del Vallès va ser representat per l’Alcaldessa Eva Menor i el Regidor d’Esports Josep Martínez, que també va ser reconegut amb un guardó per l’estreta col·laboració entre l’Ajuntament i la Federació.

La Federació Espanyola va ser representada per la seva Directora Esportiva, Sara Álvarez, a qui se li va reconèixer la seva àmplia i exitosa carrera esportiva. I per últim, el Director de la Escuela Federativa Nacional, Vicent Carratalà, va ser guardonat per la seva feina en l’adaptació i convalidació de les Titulacions Esportives a les normatives actuals tant Nacional com Autonòmiques.

L’inici de la Gala va ser un dels moments més emotius de tota la vetllada, després del parlament del President Fermin Parra: la Federació va atorgar dos premis a dos judokes referents en la superació d’obstacles a través de l’esport. És el cas de Moisés Garcia, noi de 14 anys que competeix en categoria cadet amb només un braç; i d’Eloi Moreno, per qui la síndrome de down no ha estat un impediment per no aconseguir fer realitat el seu somni, ser cinturó negre.

El Dojo Quino Brunete va rebre un reconeixement especial per haver aconseguit la primera medalla d’or masculina en un Campionat del Món, però també per la feina que fa com a club per tenir un dels equips més destacats del territori espanyol. Fruit d’altres obligacions, cap representant va poder assistir a la cita i el reconeixement es lliurarà durant el Campionat d’Espanya Absolut i la posterior Gala de la RFEJyDA.

Ilia Khabuliani va rebre el premi al Millor Judoka Català en categoria masculina, mentre que Mireia Lapuerta es va emportar el títol de Millor Judoka Catalana en categoria femenina; tots dos amb una àmplia trajectòria d’èxit i grans perspectives de futur.

En Aikido van destacar els reconeixements a Salvador Chaves i Antonio Valle, per la trajectòria en el món d’aquesta disciplina.

En Kendo, es van premiar a dues promeses de l’esport català: Kenzo Lavernia i Fabrizio Salce.

Javier Parreño, Marc Dailos, Oscar Corrales i Mª José Fernandez Duran van ser els premiats en jiu jitsu pels bons resultats al Campionat d’Espanya i l’empenta al jiu jitsu del país.

I en defensa personal, Jose Juan Robles va ser guardonat com a membre de la Comissió Nacional de Defensa Personal i pioner del desenvolupament de la disciplina a Catalunya.

Diego Fernández va ser l’entrenador guardonat d’aquesta edició però també es va aprofitar l’ocasió per entregar un judogi gentilesa de DAEDO per part del Sr. Park Chuen Wook a diversos mestres d’aquesta Federació. El Gimnàs Avinguda Montserrat va ser reconegut pel seu nombre de llicències i la seva antiguitat.

Jordi Cervantes (periodista de Ràdio La Xarxa) va rebre un agraïment com a cap de la secció Avui Recordem per haver contribuït a la promoció i difusió del judo català i de les seves llegendes més destacades. Ferran Piqué va ser reconegut per la seva feina com a Cap de Premsa de la Federació i en l’àmbit de la comunicació.

Es va tenir també un moment per premiar els medallistes catalans en Campionats d’Espanya, una llarga llista de noms que han representat de manera exemplar Catalunya allà on s’han desplaçat, des de judokes infantil fins a veterans, que han triomfat arreu.

Amb motiu de la seva jubilació, en el món de l’arbitratge es va premiar Justo Rilo, Felix Martínez i Isabelo Pacheco. Susana Múñoz i Arnald Armentano van rebre un reconeixement per la seva carrera arbitral, igual que Jennifer Ávalos pel seu compromís en l’organització de moltes competicions com a cronometradora. Es va aprofitar per agrair la dedicació del Doctor Ferran Cabañó com a “metge de moltes generacions de competidors”.

La Federació va aprofitar l’avinentesa per fer lliurament d’algunes de les recompenses de la Federació Espanyola de Judo, en forma de pas de grau.

I ja per acabar, seguint amb la tradició de premiar en cada gala els judokes d’una dècada en concret, enguany es va guardonar a un seguit de medallistes nacionals abans del 1996: Joan Enrich, Jose Morales, Andrés Sevilla, Gilberto Gregori, Eduardo Guzmán, Francesc Soberà, M. Carmen Fuente i Alícia Alonso.

El parlament del President de la Federació, Fermin Parra, va servir de cloenda d’aquesta cinquena edició, on va encoratjar tots els presents a seguir remant en la mateixa direcció per portar el judo català a la posició que es mereix.

ENLLAÇ ÀLBUM DE FOTOS

https://www.flickr.com/photos/150121607@N06/sets/72157702800810261


GALA FEDERACIÓ CATALANA DE JUDO I D.A. 2018