La Federació Catalana inicia una nova etapa. Fermin Parra proclamat com a President.

Després de 6 anys en el càrrec, el passat dia 2 de maig, Fermin Parra va ser reelegit com a President de la Federació Catalana de Judo i Disciplines Associades per als 4 anys vinents, que serà la durada de la propera legislatura.

El President afronta el mandat amb nous projectes i molts canvis previstos. Assegura que seran uns anys ben diferents dels anteriors. La Federació torna a tenir la capacitat per poder embarcar-se en nous reptes. En la seva primera legislatura, Parra, va haver de saldar un deute de més de 314.000 €, que havia contret la junta anterior; ara, amb la Federació més que sanejada, comença una nova etapa amb una nova junta i un nou programa.

D’entre les novetats, destaca el fet que per tal de fer una Federació més àgil i productiva, s’ha reduït el nombre d’integrants de la junta directiva, que passa a estar formada per 10 persones més el President. D’entre les incorporacions, cal destacar la figura de Manel Cortés, que ocuparà el càrrec de Vicepresident Primer.

Isabelo Pacheco seguirà al càrrec de la Vicepresidència Institucional i Ignasi Sentís de l’Econòmica. Alfons Arjona seguirà com a Secretari General. Pedro Carpintero també formarà part de la junta i s’ocuparà de la secció de veterans. Mònica Parra serà la nova delegada de Jiu Jitsu. Susana Muñoz i Elisabet López són les altres dues dones que integraran la junta; mentre que Albert Pujol seguirà com a responsable d’Ensenyament i Joaquim Hernández, de kyus.

El President ha justificat els canvis en la seva junta de govern per la necessitat de renovació que creu necessària per a l’entitat. Tanmateix, com  a novetat, tots els membres passaran a tenir un objectiu previst i una responsabilitat assignada de la qual hauran d’emetre informes per tal d’exposar-los a les reunions de la junta, que es reunirà més freqüentment del que solia fer-ho anteriorment.

D’ara endavant, la Federació s’integrarà en el sistema de l’UFEC. Per tant, alguns temes com per exemple la part d’assegurances o la d’auditoria passaran a gestionar-se íntegrament mitjançant la Unió de Federacions. D’aquesta manera també es podran oferir més i millors solucions als clubs i esportistes, a través d’un sistema pel qual es gestionen gran part de les Federacions Esportives de Catalunya.

Tanmateix un dels nous propòsits del President és treballar per poder oferir més ajuda als esportistes. Tal com s´havia fet en els darrers temps, la Federació seguirà subvencionant els costos dels judokes que aconsegueixin una medalla en el circuit internacional, amb un 25, 50 o 100% del cost segons sigui la medalla de bronze, plata o or. Tot i això, la intenció és treballar per tal que es puguin aconseguir espònsors per la Federació i es puguin revertir els ingressos directament en els competidors.

En la part esportiva, el President Fermin Parra va voler explicar que està treballant en un projecte ambiciós; per fer una Federació amb més capacitat d’ajuda per als esportistes i per potenciar els equips catalans; i per sobre de tot, per donar valor als competidors de casa nostra i posar-los eines a la seva disposició.

Consolidar el JudoXics i crear una comissió encarregada d’aquesta secció és un dels altres objectius d’aquest mandat. Així com ho és el d’elaborar un calendari que inclogui seminaris i congressos on es puguin fer reciclatges de la part de kates i on es puguin aconseguir crèdits per tal de reduir el temps d’espera entre grau i grau. Tot això es farà a partir de la implantació del budo pass.

D’entre altres novetats, també cal destacar, que un cop al mes es tancarà la Federació en un dia laborable per tal que l’Administració i el President puguin fer un informe mensual del qual s’està duent a terme i de la situació.

Parra va assegurar que té molta feina, un gran equip al costat i un projecte ambiciós per davant. El President va voler agrair el suport que tot just proclamat va rebre tant des de la Federació Espanyola, la UFEC com de la Generalitat.

Pròximament quedarà convocada la primera assemblea general a la qual se sotmetrà la nova junta; que se celebrarà a la seu de la UFEC, a la Sala David Moner.