4 esportistes catalans al campionat d'Europa de kendo 2020


Barcelona, 13 de febrer de 2020. Els esportirstes Ana Pérez, Silvia Romeral, Laura Palau i Fabricio Salce han aconseguit classificar-se per formar part de l'equip que representarà Espanya al campionat d'Europa de kendo 2020 (Kristiansand, Noruega, 17 a 19 d'abril de 2020).

Per tal de confeccionar tant l'equip masculí com femení, cada any es convoca els 20 millors competidors i competidores i es realitza una competició on cada participant s'enfronta a la resta. Amb els resultats s'elabora un rànking tot tenint en compte les victòries (3 punts), empats (1 punt) i derrotes (0 punts), així com els punts a favor o en contra de cada competidor, i juntament amb el criteri del seleccionador nacional s'escull als 6 millors de cada categoria.

Els catalans, tots quatre membres del club de kendo Renshinkan Barcelona, van col·locarse en les 6 primeres posicions. És el primer any que Fabricio Salce (qui va aconseguir la quarta posició) es classifica, mentre que Ana Pérez, Laura Palau i Silvia Romeral (4a, 6a i 1a respectivament) ja han participat en edicions anteriors tant en campionats d'Europa com del món.

Els esportistes viatjaran a Noruega juntament amb competidors de València, Madrid, Canàries, Balears i Andalusia. Aquest any, l'equip masculí lluitarà per mantenir el bronze adquirit l'any passat, on van caure en semifinals davant Sèrbia. Aquesta medalla se suma als 8 bronzes, 3 plates i 1 or que acumula l'equip masculí.