Una medalla de bronze i un cinquè lloc, balanç català a la Copa d'Europa Cadet de Coimbra

Entre els dies 28 i 29 de maig, Coimbra ha congregat  més de 400 judokes de 24 nacionalitats. 6 esportistes catalans s’han desplaçat fins a la localitat portuguesa per prendre part en aquesta cita puntuable pel rànquing mundial cadet, la European Cup  Cadet. A més, aquesta és l’última competició que es disputa en el continent europeu abans que tingui lloc durant la primera setmana de juliol el Campionat d’Europa a Finlàndia.

Dissabte va ser el torn de Marina Garriga, Paula Roset i Mireia Lapuerta. La pallaresenca Garriga, que competia a -44 kg, va perdre el primer enfrontament davant la representant belga i va quedar fora de competició.

Paula Roset, a -48 kg, va derrotar a les representant portuguesa i italiana en els dos primers combats; a ¼ de final va perdre amb la russa i campiona del torneig. A la repesca no va poder desfer-se de la israeliana, acabant en 9a posició.

L’alegria de la jornada la va protagonitzar Mireia Lapuerta a -44 kg. La masnovina que sortia com a cap de sèrie va superar tots els combats, perdent només la semifinal; però aconseguint una medalla de bronze i uns punts importants per al rànquing mundial on actualment ocupa la 14a posició.

Pol Menchaca, Patrícia Torres i Jordi Solé van competir diumenge.

Menchaca no va tenir sort a -81 kg i es va veure derrotat en els dos combats. El vigent Campió d’Espanya va perdre davant els judokes italià i rus. Poca fortuna també per al judoka de -73 kg, Jordi Solé, que va quedar fora del torneig en no poder superar la primera ronda.

A -57 kg, Patrícia Torres, es va quedar a les portes de la medalla després de disputar fins a 5 combats. La tarragonina es va desfer de totes les seves contrincants però va caure en la semifinal per només un yuko. El combat pel bronze es va decidir en contra de la catalana a la tècnica d’or per un shido. Torres va finalitzar en 5è lloc.