UN OR I UN BRONZE, BALANÇ DELS JUDOKES CATALANS ALS JOCS EUROPEUS DE POLICIES I BOMBERS

Del 10 al 19 de juny, Huelva està acollint la VI edició dels Jocs Europeus de Policies i Bombers EUROPOLYB (European Police & Fire Games), uns jocs que tenen lloc cada dos anys i on hi participa personal de cossos d’emergència.

Una multitud d’esportistes dels diferents cossos de seguretat i emergències catalans s’han desplaçat a la localitat andalusa per prendre part en aquesta prova; entre ells dos judokes catalans, ambdós agents del Cos de Mossos d’Esquadra que integraven la delegació oficial formada per 132 mossos. La competició de judo, una de les moltes disciplines que integren aquests Jocs, va estar organitzada per la Federació Andalusa de Judo.

David Ariza i Oriol Ferrer, del Judo Louis i Esport-7 respectivament, van ser els únics judokes catalans que van participar el passat 12 de juny a la competició de judo.

David Ariza, que va competir en la categoria de -90 kg de 40 a 49 anys, va aconseguir penjar-se l’or i proclamar-se Campió d’Europa. El seu company, Oriol Ferrer, va participar també en la categoria de -90kg però en la franja d’edat de 19 a 29 anys. Ferrer, va acabar en 3a posició.

Ambdós esportistes ja han participat en altres ocasions en esdeveniments d’aquest nivell, aconseguint també grans resultats i deixant el llistó molt alt. David Ariza, que en les dues anteriors edicions celebrades a Tenerife i Brussel·les els anys 2012 i 2014 havia quedat en tercer lloc, va poder per fi penjar-se l’or en l’edició d’enguany de Huelva.

Per la seva banda, Oriol Ferrer també compta amb una trajectòria d’èxits en les diferents proves de judo dirigides a Bombers i Policies. Al 2012 i 2014 va aconseguir la medalla d’or i d’argent respectivament; mentre que al 2013 es va proclamar campió del Món en els jocs mundials (World Police & Fire Games) que van tenir lloc a Belfast i en què hi va prendre part en la categoria de -81 kg d’entre 18 i 29 anys.