Tsunoda torna amb força: 3a d’Europa sub-21

Portava des del febrer sense trepitjar un tatami de competició a causa de la forçosa aturada de la competició. Després de penjar-se el bronze al Grand Prix de Tel-Aviv al gener i acabar cinquena al Grand Slam de Düsseldorf al febrer, Tsunoda ha tornat avui a la competició per la porta gran, disputant el Campionat d’Europa sub-21.

Croàcia acull des del 4 de novembre i fins al 6, l’Europeu sub-21 amb participació de 356 judokes vinguts de 37 països. La lleidatana, vigent subcampiona d’Europa sub-21, de només 18 anys ha competit a la categoria de -70 kg.

Tsunoda ha començat la jornada desfent-se de l’holandesa Van Heemst. A vuitens de final no tindria tanta sort i cauria davant de la israeliana Amihai. Ja a la repesca, la victòria davant de la francesa Fereol li donaria pas al combat per la medalla de bronze.

En el combat per la medalla, la catalana ha derrotat la francesa Jarrot; fent-se seu el bronze i penjant-se la seva quarta medalla en un campionat continental. 

Sense temps per descansar, d’aquí a dues setmanes tornarà a trepitjar un tatami continental. Serà a Praga, on disputarà el Campionat d’Europa Absolut, prova puntuable per la classificació olímpica.

FOTO: Tsunoda, de blanc. (Gabi Juan)