Tsunoda, or al Festival Olímpic de la Joventut Europea de Baku

La capital de l’Azerbaidjan, Bakú, ha acollit des del dia 21 i fins al 27 el Festival Olímpic de la Joventut Europea; que ha comptat amb participants de fins a 48 països i 10 disciplines, entre elles, el judo.

En judo, una única catalana ha concorregut a la gran cita, Ai Tsunoda. La lleidatana que venia de penjar-se l’or al Campionat d’Europa Cadet a -70 kg partia com una de les favorites i va complir amb les expectatives.

Tsunoda, de 17 anys es va coronar Campiona del Festival Olímpic de la Joventut Europea després d’una brillant competició en què es va imposar per ippon als quatre combats disputats. Ni la txeca Zarybnicka, ni la danesa Jakobsen, l’alemanya Olek com tampoc l’holandesa Vaan Hemst van poder desfer-se de la catalana que es reafirma com una de les millors a nivell mundial i apunta maneres i un futur d’èxits quan tot just tanca l’etapa cadet.

“Ha estat una competició rodona, en tots els combats m’he sentit molt bé i he pogut en cada enfrontament fer el judo que estic acostumada a fer als entrenaments” -deia la judoka de Dojo Lleida.

Amb el bon regust de boca que li han deixat els darrers èxits, Tsunoda no s’atura: “Ara toca pensar en l’Europeu sub-21, el mundial sub-18 i el Campionat d’Espanya Absolut del desembre, que són les fites que tenim abans d’acabar l’any” -apuntava la jove lleidatana.