Tsunoda i Khabuliani, de bronze a la Copa d’Europa de Màlaga

337 judokes de fins a 23 nacionalitats han participat aquest cap de setmana de la Copa d’Europa sub-21 que ha tingut lloc a la localitat andalusa de Màlaga. Organitzada per la Federació Espanyola amb el suport de la European Judo Union i puntuable per al rànquing mundial, la cita ha comptat amb la presencia de 7 judokes catalans.

Marc Garcia a -73 kg, Ilia Khabuliani a -90 kg, Pol Menchaca a -81 kg, Ana Garcia a -52 kg, Mireia Lapuerta a -48 kg, Sandra Serapio a -57 kg i Ai Tsunoda a -70 kg són els esportistes catalans que s’han desplaçat fins a Màlaga per prendre-hi part.

Ni Marc Garcia ni Pol Menchaca han tingut massa fortuna i ambdós han caigut eliminats sense opcions de repesca als primers combats. Per la seva banda, Ana Garcia i Sandra Serapio han acabat en novena posició en els seus respectius pesos després d’una bona competició; en el cas de la judoka de -57 kg, ha quedat eliminada en perdre el seu tercer combat després de més de 8 minuts de randori, que s’ha decantat en contra seva per acumulació de shidos.

A -48 kg, Mireia Lapuerta s’ha quedat a les portes de la medalla. La masnovina ha disputat un total de cinc combats i s’ha colat en la lluita pel bronze, que finalment se li ha escapat i ha hagut de conformar-se amb una cinquena posició.

Les alegries han vingut aquest cop de la mà d’Ilia Khabuliani i Ai Tsunoda. Ambdós s’han penjat els bronzes a -90 kg i -70 kg, i sumen un metall més a la seva col·lecció i un interessant grapat de punts de cara al rànquing mundial, demostrant el bon estat de forma que travessen.

Mentre l’equip júnior competia a Màlaga, la catalana Júlia Queraltó ho feia a la localitat polonesa de Bielsko Biala on aquest cap de setmana s’ha disputat la Copa d’Europa Cadet. La judoka de -57 kg ha caigut en primera ronda, quedant d’aquesta manera fora de la competició sense gaire fortuna en la seva estrena en un compromís internacional.