Tsunoda es penja també medalla en l’Europeu sub-21

343 judokes de fins a 44 països europeus competeixen des d’ahir i fins diumenge al Campionat Continental sub-21 que enguany se celebra a la localitat finlandesa de Vantaa. 3 són els catalans que integren la delegació espanyola conformada per 4 judokes.

Segona jornada del Campionat d’Europa sub-21 a la localitat finlandesa de Vantaa i segon dia d’alegries per al judo català.

Les bones notícies han vingut en la jornada d’avui de la mà de la lleidatana Ai Tsunoda, que ha competit en la categoria de -70 kg. La jove judoka de 17 anys, que arribava al Campionat després d’un estiu en què s’ha coronat Campiona d’Europa Cadet i Campiona dels Jocs de la Joventut Europea, ha tornat a reivindicar-se ara però en la categoria sub-21 penjant-se la plata.

La judoka catalana, que amb només 17 anys acumula 7 medalles d’or en Campionats d’Espanya i una de bronze; ha començat la competició desfent-se de la portuguesa Joana Crisostomos, l’alemanya Marlene Galandi, la polonesa Eliza Wroblewska i de la israeliana Maya Goshen fins a plantar-se a la final.

En el combat per l’or, Tsunoda ha cedit davant la britànica Kelly Petersen i havent-se de conformar amb una molt meritòria medalla d’argent.

D’aquesta manera, la judoka catalana suma punts per al rànquing mundial just l’any en que abandona la categoria cadet i en què se centrarà en les competicions júniors.

I sense temps per a descansar, del 25 al 28 de setembre Tsunoda participarà al mundial cadet que se celebrarà a Kazahstan, on de moment és una de les favorites a conquerir una de les medalles que l’acrediti com una de les millors judokes del panorama mundial.

Després del bronze de Lapuerta a -48 kg d’ahir i la plata de Tsunoda a -70 kg avui, demà Ilia Khabuliani tancarà la participació catalana a -90 kg.