Tsunoda, de bronze en el seu primer Grand Prix, a Tel Aviv

Del 23 de gener al 25, Tel Aviv acull la primera prova puntuable de l’any 2020 per als Jocs Olímpics de Tòquio: el Grand Prix de Tel Aviv. Més de 500 judokes de fins a 83 països s’han desplaçat fins a la localitat israeliana per prendre part de la prova, entre elles les catalanes Mireia Lapuerta i Ai Tsunoda.

El dia 23 de gener va ser el torn de la masnovina Lapuerta. Sense massa fortuna, la catalana va quedar eliminada en caure en el primer combat amb la belga Ellen Salens.

Més sort va tenir el dia següent la lleidatana Ai Tsunoda. La jove judoka, que s’estrenava en una competició d’aquestes característiques va debutar per la porta gran i aconseguint penjar-se la medalla de bronze. 

Tsunoda es va imposar per ippon en els tres primers combats: derrotant la sueca Anna Bernholm, la coreana Jeyoung You i l’eslovena Anka Pogacnik.

Ja a les semifinals, la britànica Sally Conway va esgarrar el camí de Tsunoda cap a la final. En el combat pel bronze, la judoka del Dojo Lleida va culminar la feina vencent la judoka de l’Uzbekistan, Gulnoza Matniyazova.

D’aquesta manera la judoka catalana suma importants punts en el rànquing mundial en una competició puntuable de cara els Jocs Olímpics de Tòquio’2020.