Tsunoda d’or, Lapuerta de plata i Anton de bronze: balanç del Campionat d’Espanya Absolut

Que el judo català fa anys que té un marcat accent femení no és cap novetat, prova d’això ho són la comparativa entre el nombre de medalles en Campionats d’Espanya Absolut durant els darrers anys; i el Campionat d’enguany no ha estat l’excepció.

Fuenlabrada va acollir dissabte el Campionat d’Espanya Absolut, que va comptar amb la participació de 16 judokes catalans. L’expedició catalana de la qual Jordi Yuste en va estar al capdavant, va aconseguir un total de 3 medalles, quedant en quart lloc al medaller, per darrere de València, Galícia i Madrid.

Les medalles catalanes van venir de la mà de Mireia Lapuerta, Marta Anton i Ai Tsunoda. 

La lleidatana i vigent Campiona del Món Cadet Ai Tsunoda (-70 kg) es va reivindicar aquest cop en categoria absoluta. Tsunoda es va penjar l’or que la corona com a Campiona d’Espanya Absoluta i amb només 17 anys ja ha guanyat l’or en totes les categories.

La masnovina Mireia Lapuerta (-48 kg), que tornava de participar al Grand Slam d’Osaka (Japó) es va confirmar com una de les judokes amb més projecció en el seu pes, cedint només a la final. Lapuerta es va penjar la medalla d’argent i ja són dues les medalles que suma en Campionats d’Espanya Absolut; a les que s’han de sumar les gairebé deu que té en categories inferiors.

Per la seva banda, Marta Anton (+78 kg) va repetir la fita d’ara fa un any i es va enfilar fins al tercer calaix del podi. La barcelonina suma ja dues medalles en categoria absoluta i set entre les categories cadet i júnior.

A -81 kg, Pol Menchaca es va quedar a les portes de la medalla de bronze; havent-se de conformar amb un cinquè lloc en un pes on la emoció va estar servida.

La delegació catalana torna de la localitat madrilenya amb 3 medalles al coll i una quarta posició en el medaller. D’aquesta manera es posa el punt i final a la temporada sènior, que es reprendrà al gener.