Tsunoda, 5a al Grand Slam de Düsseldorf

Fins a 6 combats ha hagut de disputar la catalana Ai Tsunoda en la seva estrena en un Grand Slam. Amb tan sols 17 anys, la lleidatana va competir ara fa un mes en la seva primera prova del circuit mundial i va aconseguir penjar-se el bronze al Grand Prix de Tel-Aviv; un mes després, en el seu debut en un Grand Slam s’ha quedat a les portes de la medalla de bronze i acabant en cinquena posició.

Més de 600 judokes de 115 països participen des de divendres i fins diumenge d’aquest Grand Slam que acull la localitat alemanya de Düsseldorf.

La vigent Campiona del Món Cadet no ha posat les coses gens fàcils a les seves contrincants: ha començat imposant-se en el primer combat davant de la suïssa Lengweiler; s’ha desfet posteriorment de la número 5 del món, l’austríaca Polleres; ha derrotat la taiwanesa Shang i ha caigut per la mínima a ¼ de final davant de la coreana Kim.

En el primer enfrontament de repesca ha vençut la irlandesa Fletcher i en el combat pel bronze, després de 4 minuts en què la catalana ha portat la iniciativa i de 2 minuts més de tècnica d’or, l’acumulació de sancions han fet que Tsunoda es quedés a les portes del bronze tot i haver disputat una impressionant jornada.

Cinquena posició per a Tsunoda i un grapat de punts que s’endú d’Alemanya i que la permeten seguir escalant posicions a passos de gegant en el rànquing mundial.

El proper compromís de la catalana serà el 6 de març al Grand Prix de Rabat.