Tot a punt per a la Festa del Judo Català

Barcelona es prepara per acollir els més de 425 esportistes que aquest dissabte passaran pel Pavelló Olímpic de la Vall d’Hebron per disputar dues de les competicions de més prestigi i nivell que actualment es poden veure a l’Estat espanyol.

Vora 290 esportistes participaran dissabte al matí a partir de les 9:00 h en el Trofeu Internacional “Ciutat de Barcelona”, que enguany arriba a la 43a edició. Per tercer any la prova és puntuable per al rànquing nacional després d'haver rebut la denominació de Supercopa d'Espanya, fet que assegura la presència de judokes d'arreu d'Espanya que vénen amb l'objectiu d'escalar posicions en el rànquing nacional. Les delegacions de França -que arriba a la Ciutat comtal amb un equip d'una seixantena d'integrants- Itàlia i el Principat d'Andorra aportaran el nivell internacional a la cita.

A la tarda, el pavelló acollirà la II Copa d'Espanya de Veterans en què hi participaran fins a 170 judokes de més de 30 anys i fins a 70, edat del judoka de més edat. Aquesta edició del Trofeu comptarà amb equips d'arreu de la Península i de judokes arribats d'Argentina, la República Txeca, el Regne Unit, Itàlia, França, Polònia, Suècia, Holanda i Hongria. Entre els participants s'hi troben 4 campions mundials que no han volgut perdre l'ocasió de participar en aquest prestigiós trofeu.

La festa del judo català no es limitarà a aquestes dues competicions, sinó que per primer cop el col•lectiu d'Història del Judo Català exposarà en el mateix pavelló uns panells explicatius sobre la introducció del judo a Catalunya i la història dels qui el van introduir.