Proclamats els Campions de Catalunya Sub-21

Dissabte passat van quedar proclamats els Campions de Catalunya en categoria sub-21 de la temporada d’enguany. Esportistes nascuts entre el 1997 i el 2002 van participar en la darrera prova en edat júnior del calendari a nivell català, que va tenir al Pavelló de Les Llars Mundet.

Des de les 9:30 h del matí, els 4 tatamis disposats a la capital catalana van tenir una activitat frenètica i s’hi van poder veure enfrontaments d’alt nivell, fet que reafirma la bona salut d’aquesta categoria a Catalunya.

Els resultats d’aquest Campionat de Catalunya Júnior, juntament amb els de la Supercopa de Catalunya Júnior del mes d’octubre i els de la Copa d’Espanya “A” de Tortosa, seran a partir dels que es confeccionarà l’equip júnior que participarà a la Fase Sector Est del Campionat d’Espanya SUB-21 per tal d’optar a classificar-se per la Fase Final de l’11 de març a Pinto (Madrid).

En categoria femenina, les Campiones de Catalunya 2017 són Marina Garriga (Pallaresos) a -44 kg, Paula Roset (Rei) a -48 kg, Mireia Lapuerta (Rei) a -52 kg, Patrícia Torres (Vital Esport) a -57 kg, Telma González (Alt Empordà) a -63 kg, Wendy de la Fuente (Dojo Tarraco) a -70 kg, Clàudia Salgado (Moià) a -78 kg i Marta Anton (NT Barcelona Nord) a +78 kg.

En categoria masculina, es van proclamar Campions: Pau Santacreu (Esport-7) a -55 kg, Gerard Garriga (Pallaresos) a -60 kg, Vasyl Sampan (Associació Girona Judo) a -66 kg, Javier Cabello (Vital Esport) a -73 kg, Dmytro Tsiukh (Associació Girona Judo) a -81 kg, Ilia Khabuliani (Bushido) a -90 kg, Roger Vàzquez (Bushido) a -100 kg i Leonid Gasyuk (Associació Girona Judo) a +100 kg.

Cal destacar que aquesta va ser la darrera prova a nivell català en què no es van aplicar encara els canvis de normativa d’arbitratge aprovats per la Federació Internacional, que es començaran a aplicar a partir del Campionat de Catalunya Infantil i Cadet del proper dissabte 4 de febrer, a la Llagosta.

El lliurament de medalles va anar a càrrec del Vicepresident Institucional de la Federació Catalana de Judo i D.A., Isabelo Pacheco.

El proper compromís dels esportistes júniors serà la Fase Sector Est que tindrà lloc a Barcelona el dia 26 de febrer i en què hi participaran els judokes seleccionats pel cos tècnic de la Federació.

FOTO. La figuerenca Telma González es va proclamar Campiona de Catalunya a -63 kg | (Marc Estruga)