Proclamats els Campions de Catalunya Júnior 2016

El passat dissabte 30 es va disputar a les Llars Mundet el Campionat de Catalunya sub-21, darrera prova per tal de definir l’equip català que participarà el proper 20 de febrer a la Fase Sector del Campionat d’Espanya sub-21, competició prèvia al Campionat d’Espanya que tindrà lloc durant el mes de març.

La cita va comptar amb la participació de 152 judokes amb l’objectiu de fer-se amb el títol de Campions de Catalunya i de poder integrar la selecció quadribarrada. El sistema de competició va variar respecte les dues anteriors proves en què el desenvolupament s’havia fet mitjançant un sistema de lligues; aquest cop, donada la circumstàncies de ser un Campionat de Catalunya i la proximitat de competicions estatals es va optar per aplicar el sistema tradicional d’eliminatòries amb doble repesca tot i el bon funcionament i la bona acceptació de les lligues.

En categoria masculina, Pol Lopez (Esport-7) a -55 kg, Harutyun Kepydian (Louis) a -60 kg, Marc Castellà (NT. Priorat-Tortosa) a -66 kg, Javier Cabello (NT Costa Daurada) a -73 kg, Jesús Fuente (NT Costa Daurada) a -81 kg, Ilia Khabuliani (Bushido) a -90 kg, Marc Martí (NT Costa Daurada) a -100 kg i Iván Suàrez (Pineda de Mar) a +100 kg es van endur el títol de Campions de Catalunya 2016.

Marc Esbrí, seleccionador català sub-21 masculí, va destacar l’alt nivell dels esportistes i l’alt preu de les medalles: “Els combats de medalla van estar especialment disputats tot i que crec que el nivell en general va ser excepcional”. Pel que fa les expectatives per a la Fase Sector, Esbrí s’hi va referir així: “Crec que enguany tenim molts judokes amb opció a medalla al Campionat d’Espanya, de manera que esperem poder-ne classificar molts a la Fase Sector”-explicava el responsable tècnic.

Pel que fa la categoria femenina, Mireia Lapuerta (Judo Rei) a -44 kg,Paula Roset (Judo Rei) a -48 kg,Elena Gassull (NT Costa Daurada) a -52 kg, Patrícia Torres (NT Costa Daurada) a -57 kg, Jazmin Arjona (Judo Vallès) a -63 kg, Wendy de la Fuente (Dojo Tarraco) a -70 kg, Aina Cornellà (Olèrdola) a -78 kg i Marta Anton (Bushido) a +78 kg van penjar-se l’or en els seus respectius pesos.

Per la seva banda, Rebeca Garcia, seleccionadora femenina va mostrar-se optimista amb la mirada posada en la Fase Sector: “Confiem plenament en l’expedició catalana, hi ha judokes amb un gran nivell competitiu. Portarem un gran equip”-ha expressat Garcia.

La celebració del Campionat de Catalunya sub-21 ha posat punt i final a les competicions sub-21 a nivell català després de la disputa de la Copa Catalunya Júnior a l’octubre, de dues Copes Catalunya Júnior-Sénior durant els mesos de novembre i desembre, i de la Súpercopa d’Espanya sub-21 disputada a Tortosa el 16 de gener. 

FOTO: Josep Xancó