Proclamats els Campions de Catalunya de Kyus

Judokes de grau inferior a Cinturó Negre d’arreu de Catalunya i nascuts a partir del 1999 van participar dissabte passat al Campionat de Catalunya de Kyus que va tenir lloc al Pavelló de les Llars Mundet. Es tracta de la darrera prova d’enguany en aquesta categoria que en molts casos permet que alguns esportistes s’estrenin en la competició per primer cop.

En categoria femenina es van agrupar els participants en tres pesos: -52 kg, -63 kg i -70 kg. Mariona Oms (Judo Cardedeu), Fernanda Mendoza (Judo Danes) i Cristina Ortega (Yawara) es van proclamar Campiones de Catalunya de kyus en les seves respectives categories.

Quant als homes, es van distingir els esportistes de cinturó entre groc i verd i els ja més experimentat de grau blau i marró. En el primer del grups, les medalles d’or se les van penjar: Miquel Silvestre (Judo Club Hospitalet) a -60 kg, Vasiko Guliashvili (Yawara) a -66 kg, Miguel Freitas (Judo Danes) a -73 kg, Miquel Vega Paredes (Judo Barberà) a -81 kg, Axel Barnes Lopez (Pineda) a -90 kg i Pablo Martinez Portugues (Pineda) a +90 kg.

En el segon grup, Julian Pogrirca (Louis) a -60 kg, Daniel Fernández Aranega (Judo Club Hospitalet) a -66 kg, Gorka Salgado (NT Barcelona Nord) a -73 kg, Ruben Gomez (Judo Montserrat) a -81 kg, Guillem Campmajor (Judo Club Hospitalet) a -90 kg i Luis Emilio Saladin (Judo Danes) a +90 kg es van imposar en els diferents pesos.

Des de la Federació es fa una molt bona valoració de l’acceptació que han tingut les diferents proves específiques per kyus que s’han organitzat aquesta temporada i que permeten que els judokes facin combats amb gent d’un nivell d’experiència similar segons el seu cinturó i que especialment, persones que s’han iniciat en el judo sent més adults, puguin provar la competició sense haver d’enfrontar-se amb esportistes amb una trajectòria molt més llarga.