Presència catalana al Campionat d'Espanya de Kates

Diumenge 3 d’abril va tenir lloc a la localitat manxega de Guadalajara el Campionat d’Espanya de Kates. Es tracta d’una prova que consisteix en la demostració del Kata, una sèrie de moviments i tècniques sobre les quals es basa l’essència del judo; aquest campionat, mitjançant la competició entre les diverses parelles participants aspira a trobar l’excel·lència d’aquest ritual d’origen japonès.

Dues parelles van representar a la Federació Catalana de Judo en aquesta cita, ambdues executant el Nage No Kata, del total de 17 parelles participants. El duo format per Sergi Pons i Juan Carlos Cerrudo, ambdós del Judo La Llagosta, va obtenir la sisena posició, només uns petits errors els van impedir pujar al podi. Per altra banda, Josep Floris i Àngel Valls del Tomodachi Judo, van resultar en 11è lloc.

Cal destacar l’exigència i la preparació d’aquest tipus de proves que requereixen de molta pràctica i concentració. El funcionament del Campionat consisteix en que les diferents parelles participants executen el Kata i són avaluats pels tribunals del Kata, que es fixen i penalitzen els errors  per molt petits que puguin ser. En acabar la competició, la parella que hagi obtingut una millor qualificació realitzant el Kata és la que s’emporta el títol de Campiona.