Presència catalana a l'europeu sub-21 de Bulgària

Dos catalans figuren entre els 415 judokes de fins a 43 països que des del dia 13 i fins al 16 participaran al Campionat d’Europa Júnior que tindrà lloc a la capital búlgar de Sofia. Es tracta de Mireia Lapuerta i Ilia Khabuliani que prendran part del campionat continental a les categories de -48 kg i -90 kg respectivament.

Lapuerta, actual número 18 del rànquing mundial sub-21, afronta el seu darrer any a la categoria amb l’objectiu d’intentar repetir l’èxit del 2016 quan es va coronar Campiona Cadet a l’europeu sub-18. La masnovina comença fort una temporada ben intensa on en poc més d’un mes disputarà les dues proves de més nivell del calendari: l’europeu i el mundial que es disputarà a les Bahamas a partir del 17 d’octubre.

Per altra banda, Ilia Khabuliani s’estrenarà en un campionat continental. El judoka de -90 kg ocupa ara mateix la posició 52 del rànquing mundial i ha aconseguit fer-se un lloc en la convocatòria de l’europeu després de la bona temporada amb una medalla a la Copa d’Europa de Corunya i un setè i cinquè lloc a les de Coimbra i Praga respectivament.

El dia 13 serà el torn de Lapuerta mentre que Khabuliani competirà el dia 15.