Palamòs acull la darrera trobada JudoXics de la temporada | "Participem tots!"

Sota el lema “Participem tots” 90 judokes van participar el passat dissabte 4 de juny a una nova trobada de JudoXics. Esportistes d’arreu de Catalunya nascuts entre el 2004 i el 2011 van reunir-se a Palamós per prendre part en aquesta activitat de caire lúdic, que tenia com a objectiu la fomentació del judo i especialment la pràctica d’aquest fora de competició.

La trobada va comptar amb la presència de la Jaqui, mascota de la Federació, que va engrescar a tots els participants. Les diverses àrees en les que va estar dividida l’activitat van estar cadascuna dirigida per un mestre i sota la direcció de Jordi Yuste, Director Esportiu de la FCJiDA. Tots els judokes van passar per les 10 estacions entre les que destacaven els dos castells inflables. A més també van poder millorar aspectes de judo terra i peu i la psicomotricitat amb els diferents exercicis impartits pels mestres col·laboradors.

Com a record de la jornada, la Federació va lliurar a tots els participants una motxilla i el Club Judo Palamòs, amfitrió de la trobada, va entregar una medalla commemorativa d’una matinal inoblidable per a molts esportistes en la que a més van poder relacionar-se amb altres judokes d’arreu del país.

Es tracta de la darrera trobada JudoXics de la temporada; tot i això, el Departament ja ha programat 3 noves trobades per a la temporada vinent que giraran entorn del lema: “Aprenem a jugar i fer judo sense competició”.

La mateixa tarda de dissabte, els 10 professors que van assistir a la jornada de JudoXics van participar al I Clínic de Treball, que va tenir com a objectiu el desenvolupament d’un programa per a les categories de promoció.

Sota la direcció de Jordi Yuste, qui va destacar les ganes i l’entusiasme dels participants així com la bona sintonia entre els professors, es van tractar diversos assumptes: es va parlar dels diferents mètodes d’ensenyament, de les normatives que cal aplicar a les categories de promoció i de la missió educativa del judo.

Aquesta primera reunió va ser el punt de partida perquè tots els professors intervinguin en el disseny d’un nou model i d’aquesta manera, cadascú pugui aportar els seus coneixements en el camp de l’ensenyament en les edats d’iniciació.

El Director Esportiu vol agrair la implicació i compromís que van mostrar els presents en la ponència que permetran el disseny d’un nou i millor model a implantar en les categories de pre-benjamí, benjamí, pre-aleví i aleví.