Or europeu de Lapuerta a Hongria

La localitat hongaresa de Paks ha estat la darrera parada del circuit europeu júnior.

Entre dissabte i diumenge, Mireia Lapuerta i Pol Menchaca van participar a la Copa d'Europa sub-21 de Paks, que alhora va comptar amb la participació de quasi 390 judokes de més d'una trentena de països.

Alegria desbordada per als catalans desplaçats en veure com la catalana Mireia Lapuerta es va alçar amb la medalla d'or en imposar-se en tots els enfrontaments.

Lapuerta va necessitar 4 combats per pujar al primer calaix del podi. En els primers tres enfrontaments va derrotar les seves rivals per ippon, fins a plantar-se a la final que va vèncer a l’espanyola Celia Hidalgo per wazari.

D’aquesta manera, Lapuerta assoleix els requisits mínims fixats per la Federació Espanyola per a participar a l’Europeu; tot i que la forta competència a nivell espanyol en la categoria de -48 kg fa que no tingui encara la plaça assegurada.

Diumenge va ser el torn de Pol Menchaca, a -81 kg. El català es va imposar en el primer combat però va caure en els dos encontres posteriors i va quedar d’aquesta manera fora de la competició.

A l’espera del que passi aquest proper cap de setmana a la Copa d’Europa de Praga, Lapuerta es situa a la posició número 12 del rànquing mundial i aquesta darrera medalla d’or consolida la seva fermesa tant a nivell europeu com mundial.