Or de Tsunoda a la Copa d’Europa de Rússia

Cap de setmana d’intensa activitat internacional dels judokes catalans. Els focus d’atenció han estat posats a l’est del continent. Per una banda, Mireia Lapuerta integrava la delegació espanyola que viatjava al Grand Prix de Tbilisi, a Geòrgia, prova puntuable per als Jocs Olímpics de Tòquio; i  per l’altra, Ai Tsunoda, Ricard Múñoz i Pau Santacreu viatjaven fins a Rússia per participar amb l’equip espanyol cadet a la Copa d’Europa Cadet de Tula.

A Geòrgia, Mireia Lapuerta participava per primer cop en una prova sènior un cop superada la lesió soferta al Campionat d’Espanya Júnior. La masnovina es desfeia en primera ronda per ippon de la representant holandesa Amber Gersjes però queia eliminada en perdre davant de l’hongaresa Eva Csernoviczki, número 11 del rànquing mundial.

Per la seva banda, els més joves firmaven una excel·lent actuació a la Copa d’Europa de Rússia amb el balanç final d’un or aconseguit per Ai Tsunoda a -70 kg. Pau Santacreu i Ricard Muñoz eren derrotats en primera ronda sense opció de repesca.

Tsunoda va seguir amb la seva línia habitual i es va imposar després de 4 combats en una competició amb judokes arribats de 20 països i puntuable per al rànquing mundial, on a l’espera de la seva actualització ocupa la 12a posició. La judoka de Lleida es penja el segon or en només dues setmanes, ja que ja es va coronar campiona de la Copa d’Europa sub-21 de Coimbra durant el mes de març.

Amb aquest bon balanç tanquem un molt bon cap de setmana per al judo català; el President de la Federació, Fermin Parra i la resta de la Federació vol felicitar els judokes, els seus entrenadors, família i companys de club per aquestes bones actuacions.