Mireia Lapuerta a un pas del bronze al Mundial sub-21

Impressionant actuació de la catalana de només 19 anys, Mireia Lapuerta, que dimecres passat va acariciar el bronze al Campionat del Món sub-21 que ha tingut lloc a les Bahames. La judoka del Masnou, a les ordres de Dani Rei, va fer una excel·lent competició en què va demostrar el seu alt nivell, la seva maduresa i el plàcid moment pel que travessa la seva carrera esportiva.

Amb uns emparellaments molt difícils, Lapuerta va començar la competició desfent-se de la italiana Sofia Petitto, 9a del rànquing mundial; més tard derrotava la russa Ekaterina Dolgikh, una de les TOP 10 mundial de la categoria. Finalment, aconseguia col·locar-se a les semifinals en vèncer la marroquina i sisena del món, Chaimae Eddinari.

En la lluita per l’accés a la final, Lapuerta va haver de veure-se-les amb l’actual Campiona del Món Sènior, la ucraïnesa Daria Bilodid. La maresmenca no li va posar però les coses fàcils a la qui al final del Campionat s’enduria l’or. Després de més de dos minuts de lluita, l’ippon de la judoka balcànica deixaria Lapuerta a un pas per la medalla de bronze.

Ja en el bloc de finals, la catalana va aguantar durant més de 5 minuts un combats molt igualat i intens pel tercer lloc contra la sèrbia Andrea Stojadinov, número 2 del rànquing mundial, on la iniciativa va ser majoritàriament de Lapuerta, qui va caure per ippon en una acció que la deixaria a un pas pel podi i havent de conformar-se amb una molt meritòria cinquena posició.

Des de la Federació, volem donar l’enhorabona a Mireia Lapuerta i a tot el seu club per aquest èxit, un més de tots els que està aconseguint allà on va.