Més de 120 judokes participen en el Campionat de Catalunya Absolut d’enguany. Escrit: Ferran Piqué, fotografies: Rafael Ortega

La ciutat comtal va ser la seu de la disputa el passat dissabte de la competició de més alt nivell en l’àmbit català: el Campionat de Catalunya Absolut. L’edició d’enguany ha comptat amb la participació de més de 120 judokes provinents de clubs d’arreu del territori i d’una petita selecció d’Andorra.

L’activitat ha començat vora les 10 h, quan s’han iniciat els combats d’eliminatòries en els 4 tatamis instal·lats en el pavelló de les Llars Mundet. Més tard s’ha procedit a la disputa del bloc de finals que han tingut lloc en els dos tapissos centrals.

Les medalles d’or de l’edició d’enguany se les han endut: -48 kg Vanessa Garcia (Louis), -52 kg Anna Mercader (Escolàpies Llúria), -57 kg Carla Ubasart (Moià), -63 kg Míriam Pané (Vilafranca), -70 kg Marion Velten (Danes), -78 kg Alícia Alonso (Badia), +78 kg Noelia González (Bushido), -60 kg Marc Castellà (Priorat-Tortosa), -66 kg Eric Peña (Escolàpies Llúria), -73 kg Òscar López (Moià), -81 kg Jesús Fuentes (Vital), -90 kg Sergi Salas (Girona-Securitas), -100 kg Daniel Buendia (Llagosta) i +100 kg Víctor Ferreres (Yawara).

Clausurada la competició, els clubs Priorat-Tortosa i Judo Llúria han encapçalat el medaller final amb 5  ̶ 1 or, 2 plates i 2 bronzes – i  3 medalles  ̶ 2 ors i 1 bronze ̶ , respectivament

Cal destacar la participació de nombrosos judokes que, tot i ser de categories d’edat inferior, no han volgut perdre’s l’oportunitat de competir amb els sèniors.

Els resultats d’aquesta prova, serviran juntament amb els de la Copa Catalunya Sènior/Júnior, el 27è Trofeu Internacional Ciutat l’Hospitalet i el 41è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona – I Copa d’Espanya Absoluta per configurar l’equip que formarà l’expedició catalana per la Fase Sector Est que tindrà lloc el pròxim 12 d’abril a Barcelona.

Us adjuntem l´enllaç als resultats:

http://www.fedecatjudo.cathttp://backend.fedecatjudo.cat/media/public/document/file/979/RESULTATS_CAMPIONAT_DE_CATALUNYA_ABSOLUT_2014__22.03.pdf

I la galería de fotografies (judoyuko.com)

http://www.fedecatjudo.cat/judo/7#prettyPhoto[70]/0/


Ferran Piqué