LLUÏDA ACTUACIÓ DE LA SELECCIÓ CATALANA AL “XLIV TROFEU INTERNACIONAL MEMORIAL RAÚL CALVO. XXVII TROFEU PRESIDENTE CARLOS CALVO CHOZAS”

La localitat andalusa d’Arcos de la Frontera, a Càdis, ha acollit avui el Trofeu Internacional per equips Memorial Raúl Calvo i alhora Trofeu President Carlos Calvos Chozas.

Es tracta d’una competició de caràcter internacional que anualment organitza la Federació Andalusa de Judo amb el suport de la Federació Espanyola i de la Conselleria d’Esports de la Junta d’Andalusia, entre d’altres institucions col·laboradores.

Enguany, la selecció catalana sènior masculina ha participat en aquest prestigiós torneig. La selecció espanyola, un equip de les Fuerzas Armadas, la selecció extremenya, l’andalusa, la russa i la portuguesa han estat els altres equips que han pres part a la competició.

L’expedició catalana, amb Òscar Gispert al capdavant que s’ha estrenat com a seleccionador; estava composta per Eric Peña a -66 kg, Òscar López a -73 kg, Tomàs Morales a -81 kg, Carlos Platier a -90 kg i Jep Custodio a +90 kg.

La competició s’ha desenvolupat per mitjà de dues lligues. Catalunya ha acabat com a primera de grup en vèncer la selecció espanyola i l’equip de militars en la seva lligueta. A la semifinal, l’expedició quadribarrada ha derrotat Portugal i ha aconseguit l’accés a la final contra Rússia.

A la final, tot i una molt bona actuació del combinat sota les ordres de Gispert; els russos s’han imposat. Catalunya ha acabat en un meritori segon lloc en una prova d’alta exigència.

El President de la Federació Catalana de Judo, Fermín Parra, s’ha desplaçat fins a la localitat andalusa per donar suport a la delegació catalana. Parra ha volgut destacar el bon paper i l’alt nivell que han mostrat els nostres judokes, i s’ha mostrat orgullós del potent equip masculí que actualment té Catalunya.