Lluïda actuació de l'equip cadet al Campionat d'Espanya en Edat Escolar

Una expedició formada per una seixantena de judokes es va desplaçar el passat dissabte cap a la ciutat de Madrid per diputar el Campionat d’Espanya en Edat Escolar corresponent a les categories d’infantil i cadet. Els esportistes catalans van viatjar acompanyats pels seleccionadors Carles Figueres, Noèlia Gonzàlez, Roman Valdivielso i Santi Martínez i pel Director Esportiu, Jordi Yuste.

La competició va tenir lloc diumenge en una immillorable localització com és el Palau d’Esports de la Comunitat de Madrid que va acollir per primer cop una competició de judo. Més de 800 esportistes van participar en aquesta prova que es va desenvolupar simultàniament en 10 tatamis.

Els judokes cadets catalans van tenir una lluïda actuació aconseguint un total de 10 medalles: 4 ors, 1 plata i 5 bronzes.

Els ors de Pol Menchaca a -81 kg i Ilia Khabuliani a -90 kg, juntament amb la plata de Maxime Le Monze a -73 kg i els bronzes de Pol López a -55 kg i Aaron Cepero a +90 kg van portar la selecció catalana cadet masculí a la segona posició del medaller general.

Carles Figueres, responsable de l’àrea cadet masculí valorava molt positivament les 5 medalles aconseguides: “El resultat és molt bo i ens ha demostrat que cal seguir treballant en la mateixa línia per mantenir la posició obtinguda i per optar a arribar al primer calaix del podi”-ha explicat Figueres.

Pel que fa la categoria femenina, Mireia Lapuerta i Patrícia Torres van revalidar el títol de Campiones d’Espanya a -44 kg i -57 kg respectivament. Paula Roset a -48 kg, Lourdes del Moral a -70 kg i Gemma Ballesteros a -57 kg van penjar-se la medalla de bronze. Nerea Villalobos va acabar en 7a posició a +70 kg.

Santi Martínez, seleccionador cadet femení, va lamentar el fet de no poder haver repetit el podi per equips de l’any passat. “No s’han complert les expectatives; si agafem les Copes d’Espanya com a referència, hauríem pogut igualar o millorar la tercera posició de la darrera edició”-ha dit Martínez. “Que les noies catalanes no poguessin pujar al podi per equips, crec que no reflecteix el nivell real de les nostres esportistes, que en part es van veure perjudicades en no haver sortit com a caps de sèries com confiaven algunes d’elles”-ha afegit Santi Martínez.

El President de la FCJiDA, Fermin Parra, es va desplaçar fins a la capital madrilenya per donar suport a l’expedició catalana. Allà va coincidir amb Presidents de federacions d’altres autonomies i amb el President de la Real Federació Espanyola de Judo, que es van encarregar de lliurar les medalles en acabar la competició.

Galería de fotografies

Foto: Pol Menchaca, de blanc, realitzant una projecció | Hector Andreu

Foto: Pol Lòpez, de blau, en combat | Hector Andreu