LLARS MUNDET ACULL LA COMPETICIÓ DE PAS DE GRAU DE 1R A 4T DAN

Quan falta un mes per a la convocatòria de pas de grau de desembre, dissabte 19 les Llars Mundet van acollir la Competició de Pas de Grau de 1r a 4t DAN. Aquesta prova s’organitza anualment amb l’objectiu de facilitar els judokes aspirants a pas de grau per via de competició a obtenir tots els punts necessaris per a poder presentar-se a l’examen.

Els exàmens tindran lloc el 17 de desembre a les Llars Mundet, com ja és habitual aquesta convocatòria està adreçada als aspirants per a 1r DAN fins a 6è. Els competidors que acreditin el nombre de punts necessaris, que s’acumulen a còpia de guanyar combats en les diferents proves oficials tant en l àmbit català com espanyol; podran optar a presentar-se per la via de competició. En canvi, aquells que no tinguin els punts requerits hauran d’examinar-se a través de la via tècnica.

Per permetre que els judokes poguessin fer més d’un combat i per tant, tenir més opcions de sumar punts, dissabte els participants es van agrupar en lligues per aproximació de pes. Aquest cop, en algun cas, l’organització de la competició va decidir celebrar una línia; que és un altre mètode per aconseguir els punts. Aquest sistema consisteix a fer que un judoka ha de disputar fins a cinc combats seguits davant d’oponents d’un grau inferior al seu, l’aspirant aconsegueix la totalitat dels punts requerits només en cas de vèncer tots els enfrontaments.

Tant Josep Floris com Joaquim Hernández, responsables de punts, van fer una valoració positiva de l’activitat; tant pel seu bon desenvolupament com pel fet que molts dels judokes van aconseguir l’objectiu i ja són aptes per presentar-se a l’examen de pas de grau per la via de competició.