Les lligues catalanes donen el tret de sortida a la temporada

Si les lligues catalanes infantil i cadet van posar el punt i final a la temporada passada, dissabte 17, la femenina, l’oberta i la de kyus van servir per inaugurar la nova temporada al tatami barceloní de les Llars Mundet.

Un total de 18 equips van prendre part en les 3 lligues que es van disputar en una matinal de judo que es va allargar des de les 9:30 h i fins les 14:00 h quan es van proclamar els Campions de Catalunya per Equips en les 3 categories. Va ser una jornada amb els nervis a flor de pell, que és el que generen especialment els tornejos per equips.

La Lliga Oberta, que arribava a la vint-i-unena edició, va comptar amb la participació de 8 equips que es van dividir per sorteig en dues lliguetes prèvies de 4 per accedir a la semifinal i posteriorment a la final i disputa pel bronze. Després d’encontres molt igualats i altament exigents, les semifinals van deixar els dos equips del Nucli de Tecnificació de BCN Nord com a finalistes, quedant l’equip A en primer lloc i el B en segona posició. Els equips que van perdre la semifinal es van barallar pel 3r i 4t lloc, que finalment es van emportar el Judo Moià i el Danes respectivament.

6 equips van participar a la setzena edició de la Lliga Femenina, adreçada a esportistes nascudes a partir del 2001. El Nucli de Tecnificació BCN Nord es va tornar a imposar en aquesta competició vencent al Judo Independència a la final. Les noies de la coalició Bushido-Rei van ocupar el tercer calaix del podi.

La categoria de Kyus, en la que hi poden participar exclusivament judokes amb grau inferior a cinturó negre va comptar amb la presència de 4 equips. El Nucli de Tecnificació BCN Nord va arrodonir la jornada penjant-se l’or també en aquesta categoria, seguit pel Danes i el Gym Eixample que van completar el podi de la divuitena Lliga Catalana de Kyus.

El Director Esportiu de la FCJiDA, que va ser l’encarregat del lliurament de guardons, Jordi Yuste; el responsable de l’àrea de kyus, Joaquim Hernández; i els responsables de la categoria sènior, Òscar Gispert i Rebeca Garcia, es van mostrar molt satisfet de l’inici de la temporada i de l’alt grau de participació i el bon nivell mostrat en la primera competició del calendari.

La pròxima cita del judo català serà la Súpercopa de Catalunya Júnior que tindrà lloc el 8 d’octubre a les Llars Mundet.