Lapuerta puja al podi europeu de Màlaga

Eric Peña, Mireia Lapuerta, Jordi Xancó, Eduard Xargay, Marta Also i Oriol Subirana són els 6 judokes catalans que aquest cap de setmana han participat a la Copa d’Europa de Màlaga, que un any més ha organitzat la Federació Espanyola de Judo amb la supervisió de la Unió Europea de Judo.

Durant tot el cap de setmana, uns 320 judokes de prop d’una trentena de països es van donar cita a la localitat andalusa per prendre part en aquesta nova prova del circuit europeu. Els esportistes catalans van aconseguir una medalla de bronze de la mà de Mireia Lapuerta, a -48 kg, que es va estrenar com a medallista en una competició internacional absoluta.

Lapuerta va disputar quatre combats en què es va desfer de les representants nord-americana i espanyola en els dos primers enfrontaments; va caure a semi-finals davant de la francesa Lucile Duport i es va penjar el bronze en vèncer la belga Ellen Salens.

Menys sort van tenir la resta de judokes catalans: Marta Also va acabar en 9è lloc a -52 kg mentre que Eric Peña (-66 kg), Oriol Subirana (-60 kg), Eduard Xargay (-73 kg) i Jordi Xancó (-81 kg) queien en els combats d’eliminatòria sense arribar als combats per medalla en una competició marcada per un alt nivell amb presència de grans noms del judo internacional, entre ells, algun medallista olímpic.


FOTO. Mireia Lapuerta, lluint la medalla | Gabriel Juan (European Judo Union)