Lapuerta, 7a d’Europa Absolut

Més de 300 judokes de 40 països se citen des d’avui 19 de novembre i fins diumenge 21 a la capital txeca de Praga per disputar el Campionat d’Europa Absolut. Entre aquests, dues catalanes: Mireia Lapuerta i Ai Tsunoda.

En la jornada inaugural ha estat el torn de Lapuerta, que ha debutat en un europeu absolut. La masnovina ha firmat una excel·lent competició a -48 kg, en una jornada en què ha mostrat la seva bona adaptació a la categoria absoluta. 

Lapuerta s’ha plantat a quarts de final després de derrotar en els primers combats a la belga Salens i a la setena del rànquing mundial, la portuguesa Catarina Costa. 

A quarts de final, la judoka masnovina ha caigut davant la sèrbia Stojadinov, amb qui va disputar el bronze a l’europeu sub-23 fa dues setmanes. En un combat molt igualat, que s’ha decidit a la tècnica d’or, Lapuerta ha acabat derrotada sense opció de poder accedir a semifinals.

Ja en la repesca, amb aspiracions de poder lluitar per la medalla de bronze; Lapuerta ha dominat el combat davant l’alemanya Menz. La catalana ha portat la iniciativa en tot moment en un combat que s’ha allargat fins a la tècnica d’or. Tot i això, una desafortunada acció ha arravatat la victòria de Lapuerta, que s’ha quedat a les portes del combat per la medalla de bronze i s’ha hagut de conformar amb una meritòria setena posició.

Amb la competició d’avui acaba un mes intens per a Mireia Lapuerta, que després de l’obligada aturada a causa de la COVID19 ha tornat al tatami de competició en ple estat de forma, disputant dos europeus en un mes. 

Demà divendres serà el torn d’Ai Tsunoda, que debutarà també en un europeu absolut.