Lapuerta, 5a al Grand Slam d’Osaka.

Després d’unes setmanes d’entrenament amb la delegació espanyola al Japó, la catalana Mireia Lapuerta es va estrenar el passat 22 de novembre en una prova de Grand Slam, i ho va fer per la porta gran. Per una banda, ho va fer al bressol del judo, a la localitat nipona d’Osaka i per altra, classificant-se en cinquena posició i arribant a disputar combat per medalla.

La masnovina Lapuerta va demostrar el passat divendres que el seu bon estat de forma no es límita a les categories sub-21 i sub-23 i que s’estén fins i tot a la categoria absoluta on la catalana se sent cada cop més còmode i adaptada. Al Grand Slam d’Osaka s’hi van trobar els grans noms del panorama mundial actual i la catalana està cada cop més a prop de sumar el seu nom d’entre la llista.

La judoka a les ordres de Dani Rey va disputar una excel·lent competició. En primer lloc es va desfer de la sud-africana Whitebool i de la xinesa Yanan. A quarts de final va cedir davant de la local Tonaki. Ja en la repesca, la victòria davant de la russa Pichkaleva va donar el pas al combat pel bronze, en què Lapuerta no va poder superar la nipona Tsunoda. 5a plaça per a la judoka catalana que suma un grapat de punts que la permeten escalar en el rànquing mundial.