Laia Talarn, sense sort al World Masters, es queda a les portes dels Jocs de Rio’2016

Cita per les millors judokes del món aquest darrer cap de setmana a Guadalajara. La localitat mexicana va celebrar entre divendres i diumenge el World Masters, última prova puntuable per als Jocs i reservada per les esportistes entre les 16 millors del món.

Laia Talarn, judoka de la selecció catalana i membre també de l’equip nacional de judo amb opcions per aconseguir el passaport olímpic, va participar en la categoria de -78 kg. Després de més de dos anys competint internacionalment i sumant punts per arribar als Jocs, el World Masters era la darrera oportunitat per a Talarn de pujar al tren olímpic. La barcelonina estava situada a molt poques posicions de les places olímpiques després de dos anys sumant punts en un exigent circuit que ha passat per tot el món.

Les 9 medalles aconseguides en les diferents proves de la Copa del Món i la seva participació en fins a 40 competicions puntuables des del 2009 no han estat suficients per arribar al final de la classificació dins el tall olímpic. De fet, Talarn s’ha mantingut bona part dels mesos classificada provisionalment però va ser a principis d’aquest mes quan els Campionats Continentals van alterar el rànquing i per tant, la judoka catalana en va quedar fora i no hi ha pogut tornar a entrar-hi.

Diumenge es va posar punt i final a un desgastant període de classificació olímpica que ha requerit molta regularitat en els resultats per tal de poder mantenir la posició. No obstant, tot i que Laia Talarn no hagi pogut accedir-hi s’ha fet un lloc en el panorama internacional de -78 kg i ocupa actualment la posició número 23 del rànquing mundial.

Laia, recolzada en tot moment per la Real Federació Espanyola, la Federació Catalana de Judo i pel seu club Escolàpies Llúria,  portava des del 2013 lluitant per fer-se amb el bitllet per a Rio , any en què va penjar-se la seva primera medalla en una copa del món. Des d’aleshores, ha aconseguit resultats en competicions arreu del món, però sens dubte, un dels moment més àlgids d’aquest període va ser la cinquena posició al Grand Slam de París del passat mes de febrer, una de les proves de més prestigi del calendari.