Laia Talarn, bronze a la Copa del món de Madrid i més a prop de Rio (per Ferran Piqué)


Aquest cap de setmana ha donat el tret de sortida la classificació per als propers Jocs Olímpics de Rio de Janeiro 2016 i ho ha fet amb l’European Open de Madrid. En aquesta prova puntuable hi han participat 369 judokes de 46 països, tots ells amb l’objectiu de començar a sumar punts per aquest nou cicle olímpic. 

Entre els participants hi havia 3 esportistes catalans: Daniel Buendia (-100 kg), Noelia González (+78 kg) i Laia Talarn (-78 kg). 

Buendia i González no han pogut superar el seu primer combat i han quedat, d’aquesta manera fora de la competició. 

La judoka de les Escolàpies Llúria, Laia Talarn ha començat amb bon peu la jornada desfent-se en la fase eliminatòria de la xinesa Zhehui Zhang i de la francesa Samah Hawa Camara. Ja a la semifinal no ha pogut vèncer a Geraldine Mentoupou, també del combinat francès; i tot seguit, s’ha imposat a la portuguesa Yahima Ramírez, aconseguint la medalla de bronze. 

Laia Talarn, de 22 anys, es troba actualment en el 48è lloc del rànquing mundial, però aquesta medalla li servirà per avançar posicions i fa que cada cop, el seu nom soni amb més força per als Jocs Olímpics. 

La judoka que entrena al Club de Judo Escolàpies Llúria es troba actualment en el millor moment de la seva carrera esportiva. Tot just fa un mes es va proclamar Campiona d’Espanya en categoria absoluta i avui ha tornat amb més força que mai, aconseguint pujar al tercer calaix a la Copa del Món de Madrid.

Ferran Piqué