La UFEC i el Col·legi de Farmacèutics creen una borsa de voluntaris per portar medicaments a les persones vulnerables

El registre es gestiona a través d’una app que posa en contacte les farmàcies amb els voluntaris La iniciativa ja ha aconseguit prop de 600 persones 

Barcelona, 27 d’abril de 2020. La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya han creat el Registre de Voluntaris Esportistes amb l’objectiu de tenir una borsa de persones que ajudin a fer arribar els medicaments a les persones vulnerables que, per diversos motius, no poden anar a recollir-los. El registre es gestiona a través d’una app que posa en contacte les farmàcies amb els voluntaris. 
La UFEC i el Col·legi de Farmacèutics creen una borsa de voluntaris per portar medicaments a les persones vulnerables.
Arribar a tot el territori 
Els federats (majors d’edat) interessats a col·laborar han d’omplir aquest formulari 
Aquesta iniciativa ha aconseguit, de moment (el registre està actiu des de dimarts passat), prop de 600 persones disposades a ajudar les persones vulnerables que no poden anar a recollir els medicaments a les farmàcies. 
La borsa, gestionada a través d’una app, posa en contacte farmàcies amb voluntaris per poder fer les entregues, acordades segons la disponibilitat i el lloc de residència, que es realitzen, sempre, complint amb les mesures d’higiene, seguretat i distanciament social adequades, i amb un certificat personal (salconduit) per poder fer els desplaçaments oportuns sense problemes. 
 Aposta per la solidaritat 
Les federacions esportives catalanes, els clubs i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya aposten per la solidaritat. En aquests moments que estem vivint, de situació d’emergència per causa per la COVID19, la societat pateix els efectes d’una crisi sanitària, econòmica i social d’efectes que tot just comencem a entreveure, però les persones vulnerables en pateixen les conseqüències fins i tot amb més crueltat. 
En situacions excepcionals, “tothom pot ajudar”, ha explicat Gerard Esteva, president de la UFEC. El personal sanitari treballa cada dia contra el virus, els equips d’investigació sumen esforços per trobar una vacuna, el personal de les activitats essencials no han parat la seva activitat i la gent es queda a casa per evitar la propagació de l’epidèmia. A més, des de la societat civil han sorgit moltes iniciatives que creen xarxes de solidaritat per ajudar aquells que més ho necessiten. Amb aquesta iniciativa, els federats i federades catalans, “persones acostumades al treball en equip, el sacrifici i la solidaritat, podran aportar un granet de sorra més en la lluita contra la pandèmia”, ha reblat.