La selecció catalana suma una medalla d´ or i tres de bronze en el Campionat d’Espanya Absolut de judo (per Ferran Piqué)


Durant els dies 3 i 4 de maig s'ha celebrat a la localitat madrilenya de Leganés la cita més esperada de la temporada judoka, el Campionat d’Espanya en categoria absoluta que ha comptat amb la participació dels millors esportistes de cada autonomia, entre ells de 18 catalans.

La competició es va dividir en dos blocs, dissabte es van disputar les categories femenines i diumenge va ser el torn dels nois.

En categoria femenina, la delegació catalana va aconseguir dues medalles i tres cinquenes places. Daine Cordero (-48 kg), Carla Ubasart (-57 kg) i Míriam Pané (-63 kg) –les 3 encara en categoria júnior- van aconseguir una meritòria cinquena posició després de no haver pogut véncer els seus respectius combats per la medalla de bronze.

La judoka del Judo Bushido, Noelia González es va emportar la medalla de bronze en la categoria de +78 kg.

L’alegria de la jornada pel judo català va venir de la mà de la judoka de les Escolàpies Llúria, Laia Talarn que es va endur la medalla d’or a -78 kg. La barcelonina va arribar per tercer any consecutiu a la final del Campionat d’Espanya Absolut i enguany es va poder treure l’espina  de les dues anteriors edicions i proclamar-se, d’aquesta manera, Campiona d’Espanya Absoluta.

La seleccionadora catalana femenina, Rebeca Garcia es mostrava satisfeta de l’actuació de les judokes catalanes. “Laia Talarn s’ha imposat per fi en la final i ha pogut pujar a l’esglaó més alt del podi. Noelia González, després d’uns bons encontres s’ha fet amb el bronze. Una llàstima que Daine Cordero, Míriam Pané i Carla Ubasart no hagin pogut guanyar les seves semifinals i hagin tingut la mateixa mala sort d’haver-se de conformar amb la cinquena plaça ja que no han pogut imposar-se en els combats de bronze, tot i això estic molt contenta ja que han estat a l’alçada en tot moment de les circumstàncies, tot i la seva joventut!” – deia Garcia.

En categoria masculina, Catalunya ha sumat dos bronzes, un cinquè lloc i un setè. El gironí Sergi Salas a -90 kg s’ha emportat un setè lloc. Per altra banda, el jove David Garcia, encara en categoria cadet ha quedat en cinquena posició a -60 kg, després de fer una excel·lent competició que no ha pogut cloure amb la merescuda tercera posició.

Els medallistes catalans han estat Eric Peña de les Escolàpies Llúria i Daniel Buendia de La Llagosta a -66 kg i -100 kg respectivament.

José Conde, seleccionador català masculí valorava molt positivament els resultats obtinguts enguany. “Ens emportem dues medalles i molt bones sensacions. M’agradaria destacar la competició de tots els nostres judokes, però especialment la del jove David Garcia que amb 16 anys ha lluitat per pujar al podi en una competició de categoria sénior. Tampoc m’agradaria oblidar-me de destacar a Sergi Salas, Fran González i Óscar López que han donat la cara en tots els combats. Vull afegir que aquest any, Víctor Garcia, únic medallista en el 2013, no ha pogut competir ja que una lesió li ho ha impedit.” – ha dit el responsable tècnic de l’expedició catalana.

Ferran Piqué

* Resultats complerts