La comunitat valenciana domina la Fase Sector Est Absoluta seguida d´una potent selecció catalana (text i fotografies: Ferran Piqué)


18 esportistes catalans participaran en la Fase Final del Campionat d’Espanya Absolut d’enguany que tindrà lloc a Leganés (Madrid) els dies 3 i 4 de maig.

Aquest dissabte ha donat inici el Campionat d’Espanya Absolut 2014 i ho ha fet amb les respectives fases de sector, que s’han estat celebrant aquest cap de setmana arreu del territori. A Barcelona, durant el matí de dissabte va tenir lloc la Fase de Sector Est on hi van participar judokes de la Regió de Múrcia, les Illes Balears, la Comunitat Valenciana i Catalunya.

A partir de les 10:30h es van disputar els enfrontaments en els 4 tatamis disposats a les instal·lacions de les Llars Mundet. A les 13h es va clausurar la competició i es va fer l’acte d’entrega de medalles, a càrrec de Fermín Parra, President de la FCJiDA (Federació Catalana de Judo i Disciplines Associades), i Jordi Yuste, Vicepresident Esportiu de la FCJiDA.

La Comunitat Valenciana, un cop més, va estar la que es va endur un major nombre de medalles i comptarà amb una gran quantitat de representants en la Fase Final. L’autonomia amfitriona, Catalunya, va aconseguir classificar a 16 judokes, als que se’ls ha de sumar les dues places de Carla Ubasart i Laia Talarn, amb passaport directe per al Campionat d’Espanya per la seva bona posició en el rànquing espanyol.

El seleccionador català, José Conde, es mostrava satisfet de l’actuació catalana, tot i que hagués esperat aconseguir alguna plaça més: “Hem aconseguit classificar 18 esportistes, el mateix nombre que l’any passat; estic satisfet, tot i que crec que podríem haver optat a alguna plaça més, però el nostre sector és un dels més complicats, ja que comptem amb la selecció valenciana, que és un referent a nivell nacional i fa que la classificació en alguns pesos sigui extremadament difícil. Ara toca, felicitar als classificats i encoratjar-los a seguir entrenant per poder tornar de Leganés amb un bon grapat de medalles.”  ̶  deia el dirigent de la selecció absoluta.

Ferran Piqué

Galería de fotografies

Resultats