Pluja de medalles catalanes a l’europeu de veterans de Canàries

Ni més ni menys que 778 judokes de 35 països han participat del 25 al 28 de juliol al Campionat d’Europa de Veterans que ha tingut lloc a l’illa de Gran Canària i ha aplegat adeptes d’aquest esport d’arreu d’Europa i de més de 30 anys que han participat repartits en grups segons el gènere, franja d’edat i de pes.

Catalunya, pionera i capdavantera en aquesta categoria, la de veterans, ha tingut una nodrida representació en aquesta competició que s’ha saldat amb fins a 8 medalles en categoria individual.

En categoria femenina, les 3 representants catalanes s’han penjat dos ors i un bronze; Verònica Pujalte i Alicia Piñero s’han coronat Campiones d’Europa a F2 -63 kg i F3 -57 kg. Agata Forno ha acabat en tercer lloc a F1 -57 kg.

Pedro Carpintero ha aconseguit l’únic or català en categoria masculina, a M9 -100 kg. Luis Torres s’ha enfilat fins al segon calaix del podi a M7 -100 kg, pes en el que Feliu Calafat s’ha penjat el bronze. Ruben Mendoza i Antonio Mendoza s’han endut les altres dues medalles de la delegació catalana, acabant en tercera posició a M3 -90 kg i M3 -66 kg respectivament.

A més d’aquestes medalles, cal destacar els cinquens llocs de Francisco Castillejos i Mario Samper; i les setenes places de Jordi Maya i Ivan Moreno.

En aquesta edició de l’europeu de veterans s’ha incorporat la modalitat de competició per equips mixtos. Diversos judokes catalans han integrat diferents equips segons la seva categoria d’edat, proclamant-se tots ells Campions d’Europa de Veterans per Equips. Alicia Piñero, Antonio Mendoza, Israel Fernandez, David Soriano, David Brito, Ruben Mendoza, Pedro Carpintero i Jordi Maya són els catalans que han integrat algun dels combinats nacionals que s’han penjat l’or.

Enllaç resultats catalans