J.Manuel Cortés convocat per tercer cop a uns JJOO

La Federació Internacional de Judo (IJF) ja ha comunicat el llistat d’àrbitres seleccionats per als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro que tindran lloc entre el 6 i el 12 d’agost, entre els quals hi figura el català J.Manuel Cortés.

Els àrbitres per aquesta cita es seleccionen per estricte ordre de classificació en el rànquing de valoració que elabora la Comissió d’Arbitratge de la Federació Internacional, en el qual Cortés ocupa la primera posició. Els Jocs de Rio seran els tercers als que assistirà Manel Cortès, que ja va ser escollit al 2008 i al 2012 per les olimpíades de Pequín i Londres.

J.Manuel Cortés, format al Judo Condal com a judoka i com a àrbitre pel mestre Francesc Talens, és 7è DAN des del 2008. Els seus inicis en l’arbitratge es remunten als anys 80 quan es va col·legiar com a tal a la Federació Catalana de Judo i D.A. Al 1992 va obtenir la qualificació de jutge continental i l’any 2000, la d’internacional, podent arbitrar d’aquesta manera Campionats del Món. Des d’aleshores, Cortés ha estat convocat ininterrompudament per arbitrar els tornejos de més prestigi mundial.

El fet de liderar el rànquing mundial d’arbitratge el reivindica com un dels millors àrbitres del món i és que, amb el pas dels anys i competició a competició, les bones actuacions arbitrals del nostre àrbitre l’han portat a fer-se un lloc entre l’elit internacional. Al 2013, la Federació Europea va atorgar-li el premi com a millor àrbitre europeu de l’any. Actualment, compagina els seus constants viatges amb la feina a la Federació Catalana de Judo com a Cap d’Arbitratge juntament amb Alfons Arjona, formant i reciclant els jutges d’aquesta institució; i amb la seva tasca d’entrenador i formador de joves judokes al club de judo de l’Escola Maristes la Immaculada de Barcelona.

Tot i això, abans de viatjar al Brasil; aquest proper cap de setmana serà a Guadalajara (Mèxic) al World Masters, darrera prova puntuable per als Jocs i reservada als judokes que ocupen el TOP 16 en el rànquing mundial.

El President de la Federació de Judo i D.A., Fermín Parra; la seva Junta i tota la Federació volem felicitar a en J.Manuel Cortés per aquest èxit que representa un gran orgull per a la Federació i per al conjunt del judo català.