Ilia Khabuliani i Mireia Lapuerta, bronze a la Copa d’Europa d’A Corunya

333 judokes de 24 nacionalitats d’Europa, Àfrica, Àsia i Amèrica del Sud han participat aquest passat cap de setmana en una nova edició de la Copa d’Europa Júnior de Galícia, que ha tingut lloc a A Corunya. 10 catalans han participat d’aquesta prova puntuable per al circuit mundial sub-21.

Els judokes de la Federació van obtenir un total de dues medalles. Mireia Lapuerta, el bronze a -48 kg, que representa la seva quinzena medalla en una Copa d’Europa. La judoka del Judo Rei, actual número 12 del rànquing mundial sub-21 només se li van escapar les semifinals, en perdre amb la russa Ekaterina Dolgikh però imposant-se per ippon en la resta d’enfrontaments.

L’altra alegria pel judo català va venir de la mà d’Ilia Khabuliani que es va penjar el bronze a -90 kg. El judoka del Bushido va disputar 5 combats i que li van servir per penjar-se la seva primera medalla en una competició puntuable a nivell mundial.

Víctor Barrero a -100 kg i Marta Anton a +78 kg van quedar en setena posició.

Jazmin Arjona (-63 kg), Paula Roset (-48 kg), Sandra Serapio (-57 kg), Pol Menchaca (-81 kg), Iker Blanco (-73 kg) i Pol Lopez (-66 kg) no van tenir tanta sort i van queda reliminats en les rondes eliminatòries.

Cal destacar també la presència a l’esdeveniment de Juan Jose Tascon i Jose Maria Garcia com a àrbitres i de Manel Cortés com a màxim responsable de l’arbitratge de l’esdeveniment.