GRAN ACTUACIÓ CATALANA AL MUNDIAL DE VETERANS DE FLORIDA

Entre els dies 18 i 21 de novembre, Florida va ser la seu de la celebració del Campionat Mundial de Veterans. Gairebé un miler de judokes de 63 països van participar en aquesta important cita per al col·lectiu de veterans que inclou tots els esportistes de més de 30 anys.

4 judokes catalans es van desplaçar fins a la localitat nord-americana per prendre part en la cita de més prestigi que s’organitza per la categoria de màsters. 

Luis Torres Cobas va donar l’alegria pel judo català i es va proclamar Campió del Món de Veterans a la categoria de M7 -100 kg. El judoka català va disputar un total de tres enfrontaments: a primera ronda es va desfer del judoka local Gregory Di Franza, després del serbi Slavko Sikiric i a la final es va penjar l’or en derrotar al canadenc Ronald Angus.

Per la seva part, Paco Castillejo va proclamar-se subcampió del món a la categoria de M8 -66 kg. El català va guanyar els 3 combats que va disputar i es va penjar d’aquesta manera la plata.

Per la seva banda, Pedro Carpintero va competir a la categoria de M8 -100 kg. Tot i guanyar el primer enfrontament, Carpintero es va veure superat en els dos combats posteriors i va acabar en 5è lloc.

El judoka Unai Doncel va competir M2 -81 kg i després d’una excel·lent competició va finalitzar en 7a posició. Doncel va disputar fins a 4 combats, dels quals en va guanyar dos i va perdre la resta.

Una medalla d’or, una d’argent, un cinquè lloc i una setena posició són el balanç d’un mundial en el que hi va haver un alt nivell qualitatiu i de participació.  El President de la Federació Catalana de Judo, Fermín Parra i el conjunt de la Federació volen donar l’enhorabona als esportistes catalans per la bona representació feta en aquesta prova.