Fermin Parra: “El projecte de la casa gran del judo català és l’herència que volem deixar per a les properes generacions judokes”

Amb molta expectació va començar la reunió que va acollir la Federació Catalana de Judo el passat dissabte 21 de desembre a la tarda entorn al projecte que la Federació vol dur a terme. Entrenadors d’arreu del país van assistir a la sessió informativa sobre el pavelló que vol ser la casa del judo català.

El President Fermin Parra va ser l'encarregat d'explicar les línies generals del projecte, mentre que el Vicepresident Econòmic, Ignasi Sentís es va encarregar de detallar la part tècnica i financera amb la projecció del projecte fet pels arquitectes. 

El projecte pretén convertir-se en la casa gran del judo català i poder disposar d'un tatami permanent en un poliesportiu, ontambé s'hi traslladaria la seu de la Federació. Es tracta d'un poliesportiu del qual es trauria un alt rendiment amb activitats diàries: classes de judo, cursos, reciclatges, entrenaments, competicions, etc. Tanmateix serviria per potenciar la resta de disciplines associades a la Federació (Aikido, Jiu Jitsu, Wushu, DP, Kendo), que tindrien un espai fix per poder-hi dur a terme les seves activitats.

Per altra banda, el President també va dir que per això cal crear un pla d’entrenament dins d’un projecte esportiu. Va anunciar que ja s’ha contactat amb diversos països i que de moment tres seleccions ja han mostrat el seu interès per poder dur a terme entrenaments conjunts.

Es tracta d’un projecte a llarg termini i pretén també ser un impuls per a la ciutat de Badia però per al judo en general, ja que pel nivell de rendiment que caldrà donar-li al poliesportiu s’hauran de contractar molts professionals del judo.

No obstant, el President va voler destacar que tot i tenir un tatami permanent a Badia del Vallès, la Federació seguirà tenint un tatami per anar arreu del país.

Parra va demanar el suport dels Clubs ja que “és un projecte en què cal que tots remem en la mateix direcció, és l’herència que deixarem a les properes generacions”-va dir.

Els assistents, representant una trentena de Clubs, van veure amb bons ulls el projecte i van aprofitar l’ocasió per resoldre els seus dubtes i fer els seus suggeriments.